Најновије

ПОЛИЦИЈА НА МУКАМА: Похапшено превише људи због непоштовања полицијског часа и самоизолације!

Током самоизолације, која представља најбољи вид борбе против епидемије короном, хапшење само једног човека предствља велики проблем, а камоли њих 134, који су у Апелационом јавном тужилаштву (АЈТ) синоћ процесуирани.

Хапшење (Фото: Јутјуб)

Иако претходних дана тужиоци раде без предаха како би обесхрабрили грађане да крше мере забране кретања, и даље се ипак понављају ова кривична дела.

Београд

На територији АЈТ Београд укупно је обухваћено 50 лица због кршења чл. 248 Кривичног закона који регулише мере самоизолације у току трајања епидемије. За 9 лица, од чега је за 8 лица одређено задржавање и предложен притвор, и од тога већ за 5 лица одређен притвор.

Због кршења забране кретања за време трајања полицијског часа обухваћено је 41 лице. За њих седморо одређена је мера кућног притвора, а против 34 лица су поднете прекршајне пријаве.

Нови Сад

На подручју АЈТ Нови Сад, због кршења мера изолације процесуирано је 18 лица. За њих 15 одређена је мера притвора, а задржавање и предлог за одређивање притвора поднета су против 2 лица. Против једног лица изречена је мера забрана напуштања стана.

Јуче је за кривично дело из чл. 248. Кривичног закона поступано према 8 лица, од којих је према 6 одређен притвор, а према 1 мера забране напуштања стана.

Крагујевац

Апелационо јавно тужилаштво у Крагујевцу због кршења мера самоизолације процесуирало је чак 14 лица. Против њих 6 одређен је кућни притвор, док су 4 лица задржана. Против једног лица изречена је мера забране напуштања стана.

Кривични законик у члану 248. регулише мере изолације за време трајања епидемије и предвиђа новчану казну или казну затвора до 3 године. Тужилаштво и надлежни и даље апелују да се наши грађани понашају одговорно и дисциплиновано јер једино је изолација и смањено кретање најефикаснији вид борбе против епидемије коронавирусом.

Зубар из Новог Сада радио иако је имао симптоме коронавируса, сада на респиратору, следи кривична пријава!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА