Најновије

ВУЧИЋУ И БРНАБИЋКА ШТА БРЕ РАДИТЕ!? Српске труднице и децу држава неће да врати са Малте (ВИДЕО)

Више од 200 Срба, међу којима су три труднице и 20 деце, заробљени су на Малти јер је Србија затворила границе за своје држављане. На Малти се налази више хиљада Срба који сада због пандемије почињу да губе послове јер су већином запослени у угоститељству и грађевини.

Александар Вучић и Ана Брнабић (Фото: Predsednik.rs)

Двоје Срба са Малте који су се укључили у уживо програм Хелм Каста, који се одржава сваке вечери од 21 сат на линку ОВДЕ, објаснило је да појединима већ нестаје новца и хране и да је тамошњи српски свештеник организовао хуманитарну акцију прикупљања помоћи како би се привремено помогло онима који су остали без примања. Међутим, како су испричали саговорници Хелм Каста, сваког дана све више Срба губи послове и остаје на улици.

- Jeдина земља у Европи која не жели да прими своје људе у своју земљу је наша Влада. За мене је то велика срамота – рекла је у разговору Марија са Малте.

Mилош са Малте каже да ће он и његова девојка бити избачени 9. априла из стана и да ће као и многи други Срби остати на улици у време пандемије. Он каже да је спреман на карантин у Србији само да им се обезбеди повратак у земљу јер на Малти не могу да преживе. 

У првом делу емисије Србин из Велике Британије који је испричао да је први потез тамошње Владе био да врати све Беританце из страних земаља. Гледаоци су из прве руке могли да сазнају какве мере предузима Велика Британија на сузбијању пандемије. 

У програм се на крају укључио и возач камион Вељко из Салцбурга који каже да су Срби који раде у транспортним фирмама за сада сигурни на послу али да у другим браншама губе послове или примају смањене плате. Он је испричао каква је ситуација са короном у Аустрији.  

У свакодневном вечерњем уживо програму Хелм Каста учествују уредници Правде, Васељенске и недељника Сведок.

О томе како ће се живети након пандемије читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА