Најновије

"КО ЈЕ ПОСЕЈАО ОТРОВНО СЕМЕ?" ПИТА И НАСЛЕДНИК ПАПЕ: Цензура око Ковида-19 теже пада него сви карантини, а индиција о биоинжењерингу је много!

Логично је да је ових дана и недеља тема заразе коронавирусом  и мера које у њеном сузбијању предузимају разне владе у свету главна тема медија. Међутим, правих информација је врло мало, а људи траже одговоре, јер су присиљени живети у страху и изолацији, под наметнутим мерама какве нису виђене од Другог светског рата.

Инсерт из делхијског истраживања (Фото: Јутјуб)

Мере које је увела Кина, ако вирус дође у Европу или САД, биће тешко спровести и да ће бити потребне иванредна овлашења, декрети, чак и употреба војске и полиције, што се управо и догађа. Вирус Ковид-19, сам по себи, није тако убојит како се прикказује, што говори и број умрлих у Кини, али Кини у којој је становништво без већих расправа послушало упуте Централног комитета КП Кине.

Исто је у Русији, где није проглашен општи карантин, али се строго надзиру они који морају бити у самоизолацији и затворене су границе за доласке из иностранства. Руси који се враћају у земљу, пре свега они Кине, Ирана, Јужне Кореје и најугроженијих земаља ЕУ, попут Немачке, Француске, Шпаније и Италије, имају обавезу самоизолације и власти их пажљиво надгледају да ли испуњавају своје друштвене обавезе.

Ако даљински контролисан карантин и затварање од света не буду били довољни, припремљен је и план за хитне случајеве да се земља потпуно изолује. План је екстреман и предвиђа затварање свих небитних активности, заустављање кретања у граду и изван града, заустављање састава јавног превоза и увођење полицијског сата који би надзирали полиција и Руска гарда. Најцрњи сценарио на који је Москва спремна је онај који се већ спроводи у бројним земљама, а прве су биле Италија и Србија.

Али то је оно што у мањој или већој мери већ знате. Оно што недостаје је јавна расправа у масовним медијима о пореклу у последицама заразе и мера које се предузимају да се зараза сузбије. Кина је на ту тему Вашингтону поставила три једноставна питања, али још није добила одговор. У масовним медијима нема критичке мисли, нити се постављају „непријатна“ питања. Све се оправдава страхом од заразе и смрти, а смислене податке можете наћи на тешко доступним независним медијима.

Прво, кренимо од приче о еболи. Када је у Африци у јесен 2014. године дошло до епидемије еболе, за либеријске новине Дејли Обсервер је локални научник, др. Бродерик, оптужио Американце да су вирус еболе створили у лабораторији. Наиме, познати локални научник је објавио чланак у којем отворено оптужује Сједињене Државе, или барем Пентагон, да су кроз биоинжењеринг створиле овај вирус, а затим га донеле у Африку. Истог тренутка је настала полемика око самог термина биоинжењеринга. Стручњаци су тврдили да биоинжењерство значи мењати, а не стварати, стога не верују да се то могло догодити. Ипак, чињеница је да су вируси често кориштени у бактериолошком рату. За научнике који су дали изјаве се вирус еболе “мало разликује” од оних који су узроковали епидемије претходних година и они који су позвани да коментаришу случај су се сложили како не верују у тврдње др. Бродерика. Било је виролога који су рекли како је вероватно вирус „модификован“, али је једна таква изјава у снимљеном материјалу исечена из емисије која се касније приказивала на једној италијанској телевизији.

Дакле, суштина је да се мејнстрим не жели бавити том темом, а ако се и дотакне, онда то чини с узбуђењем греха, посебно ако се за такво шта оптужује Американце. Тада сви два пута размисле да објаве било шта на ту тему.

Касније, када је епидемија обуздана, неки су новинари дубље копали о стварним одговорностима оних који су ширили овај вирус, али велике расправе никада није било.

Сада се догађа иста ствар. Епидемија почиње у Кини и њену привреду баца на колена. За то време Американци су успели да учине више него у две године царинског рата. На њихову велику жалост, оштре мере карантина и потези кинеских власти су брзо обуздали епидемију и већ неколико дана нема нових случајева позитивних на вирус, а они који су позитивни на тест су они који се враћају из иостранства. Кинески раст је уздрман, али не и заустављен. Економија се полако враћа у нормалан режим рада, а на крају године ће се сумирати резултати и знаћемо хоће ли привредни раст износити један, два или три посто, што није предвиђених више од 6 одсто, али је још увек раст. С друге стране, САД и ЕУ се суочавају с тешком рецесијом. Ако је ово био план, није успео. А није успео захваљујући друштвеној одговорности и колективној свести Кинеза. Неко ће рећи да су индоктринирани, да се боје режима, да не знају за другачије. Глупости. Обична гомила глупости које пласирају незналице, јер овакав начин размишљања код Кинеза сеже хиљаде година у прошлост, за време разних династија, давно пре Мао Це Тунга и комуниста. Негде у претходним анализама смо поменули како су вековима уназад Кинези узводно од великих река градили бране и канале за вишак воде, јер су знали да ће без тога пољопривредна подручја низводно бити поплављена и глад ће једнако погодити њих и људе у долинама. Тај је менталитет преживео све до данас.

Но, враћајући се на тему, многи су посумњали да иза коронавируса можда постоји америчка “рука”, која је биоинжењеријски вирус донела у Кину.

И да ствар буде интересантнија, оптужбе не долазе толико из саме Кине, колико из других делова света. Ирански медији, на пример, пуни су изјава, интервјуа и разговора с биолозима и виролозима који су сложни у тврдњу да иза свега стоје САД.

Међутим, чак и ако одбацимо иранске оптужбе, обзиром да су Иран и САД у рату од 1979., што рећи на оптужбе најстарије дипломатије у континуитету на свету. Која је то дипломатија? Ватиканска, наравно.

Алберт Малколм Рањит Патабендиге Дон, дуго име, тешко за прочитати и изговорити, до јуче непознат већини јавног мнијења, али од прошлог недеље на насловним странама главних новина широм света. То дугачко име припада особи далеко од непознате, а то је надбискуп Коломба, главног града Шри Ланке, који је по праву један од могућих наследника на Петровом престољу. Раније је током телевизијског преноса уживо 15. марта покренуо оштру иницијативу против неодређене силе, “богате и моћне, која је створила Ковид-19 у лабораторији”. Надбискуп Рањит је тада позвао Уједињене нације да отворе истрагу о “геноциду” и оптужио велике силе света које се “играју животима невиних”.

„Знамо да се у разним деловима света, истраживачи свих врста, из различитих разлога, баве истраживањем како би уништили живот и људску природу. Неки од вируса су производ тих бескрупулозних експеримената. Ову врсту истраживања не спроводе људи сиромашних земаља, већ лабораторије у богатим земљама. Произвести такве ствари је врло озбиљан злочин за човечанство. Молим Господина да открије тко је произвео то отровно семе. Уједињене нације или међународне организације морају открити ко стоји иза ових инцидената и казнити их. Такве претраге треба забранити”, рекао је у својој проповеди надбискуп Коломба.

Рањитове изјаве важне су из више разлога. Он је истакнути кардинал у панорами азијског католичанства, будући да је и он на листи кандидата који испуњавају услове за понтификат, а и лично познаје тренутног папу. Друго, сада се значајно шири фронт сила које не одбацују олако „теорије завере“. Ако су до сада сумњу о стварном пореклу Ковида-19, чија је појава и даље остаје мистерија, водиле земље као што су Русија, Кина и Иран, односно три главна „непријатеља Запада“, Рањитове речи потврђују улазак у игру Ватикана.

А никад не подцењујте Ватикан, јер ова институција ужива најдуговечнију дипломатску традицију на свету, ретко се служи медијским иступима, а сами вође, то јест кардинали, више воле чињенице него речи. Сама чињеница да је особи Рањитовог ранга допуштено да даје такве изјаве је врло значајна, јер је сваки свештеник директно зависан о Папи и њему полаже рачун за сваку реч и радњу. Али ове се сумње не темеље на ничему и близина Индије Шри Ланки објашњава нешто из проповеди надбискупа Рањита.

Универзитет у Њу Делхију 31. јануара објавило је истраживање под насловом: “Необичне сличности јединствених уметања протеина ХИВ-а у Коронавирус 19”. За оне који су заинтересовани постоји видео на Јутјубу под називом „Студија Универзитета у Делхију“, које објашњава практично сва истраживања, корак по корак.

Укратко, испада да су истраживачи у Индији пронашли очигледне трагове генетске манипулације у вирусу. Занимљиво је да се два дана касније потрага укида без ваљаног објашњења и нестаје у медијима. Нико више не говори о томе. Наравно да сви знамо колико је лако присилити универзитет да повуче било што ако вам штети. Само их уцените, говорећи да више неће примати средства и они ће бити спремни тврдити чак и да је Земља равна плоча. Ово је можда разумљиво, али остаје чињеница да нико никада научно није демантовао податке садржане у истраживању.

Професор Францис Боyл са Универзитета у Илиноису такође је подржао тезу о биоинжењерском вирусу, а говоримо о човеку који је 1989. написао амерички закон о употраеби биолошког оружја. Последњих недеља Бојл је објавио неколико интервјуа у којима тврди да је тренутни коронавирус производ генетског инжењеринга. Дакле, није „задњи идиот“ с улице који то тврди.

Онда, 26. фебруара, Роберто Куаглија у Италији снима видео под називом „Запањујуће случајности”, у којем се наставља хипотеза о “америчкој руци”.  Открива и која је била права прилика за несметани транспорт вируса у Кину, а то су већ познате Међународне војне игре, које су укључивале и 300 америчких војника, а одржале су се у Вухану у октобру 2019., неколико недеља пре појава епидемије на том подручју.

“Погледајте случај. Две недеље су време инкубације. Притом, имамо прилив војника из целог света, а потенцијална одметничка нација добија савршену прилику да на лице места прокријумчари све патогене који би се потајно пуштали”, каже Куаглија.

Наравно, не каже са сигурношћу да су то били Американци. Али управо то наглашавају „Запањујуће случајности”. Између осталог, је такође истакао да је већ предвидио хипотезу о употреби оружја, укључујући и биолошко, у својој књизи “Мит о 11. септембру”, објављеној пре 15 година, у којој говори “етничком” биолошком оружју. Његов је видео остварио огроман успех и имамо је пола милиона прегледа у неколико дана, сад пуно више. Али то га је скупо коштало, јер је баш ових дана Амазон одлучио, без икаквог очитог разлога, уклонити његову књигу из продаје. Дали су му само генеричку мотивацију, попут “не задовољава наше стандарде”, иако је десет година била доступна у продаји.

Како пре нису приметили да та књига “није поштовала стандарде”? Очито је та књига била јако неугодна, а чињеница да се сада почела пуно више продавати натерала је некога да одлучи да је боље да је повуче из „оптицаја“. Разумете ли сада како састав функционише? То се зове “мека цензура”, невидљива цензура.

Но, вратимо се вирусу, јер сада се догађа занимљива ствар и 13. марта Кина заправо службено оптужује Сједињене Државе да су донеле вирус у њихов дом, и то тачно током војних игара у Вухану. Оптужба се темељи на снимци изјаве директора америчког ЦДЦ-а, Роберта Редфајлда, који одговара Конгресу и признаје да су у Америци последњих месеци забележени случајеви коронавируса који су „замењени“ за обични грип.

Зато с правом сада Кинези траже од Американаца појашњења, да тачно знају када је Ковид-19 био у промету у Сједињеним Државама, а захтев за појашњењем је упутио Зхао Лијан, ПР кинеског министарства спољњих послова, који је питао: „Када је у Сједињеним Државама појавио „нулти пацијент“? Колико је људи заражено? Како се називају болнице? Можда је америчка војска довела до избијања епидемије у Вухану? Будите транспарентни! Нека ваши подаци буду јавни! САД нам дугују објашњење.“

Наравно да Кинези нису рекли да су Американци то учинили намерно. Такво шта не могу рећи, јер би покренули међународну кризу. Али су сумње поставили јавно, у службеном облику.

Дакле, постоје две могућности. Или Кинези проводе време гледајући видеозаписе Роберта Куаглије и ноћу им долазе чудне идеје, или се стварно нешто догађа. Између осталог, Кинези су код Американаца протествовали и због друге ствари, због необичног затварања биотехнолошке лабораторије у Форт Детрику, у Мериланду, које се догодило прошлог лета. Службено је лабораторија затворена из разлога националне безбедности због недостатка контрола за задржавање опасних материја. Стога Кинези, с правом, опет траже појашњење.

Да су све ове вести појачали западни медији, постојао би некакав јавни дискурс и притисак на Американце да разјасне управљање тим лабораторијима. Али нити један од већих медија никада није прихватио ову вест и дао јој простора за расправу. Или још горе, одмах их је означио као преваре, без икаквих објашњења.

Сви морамо прихватити овај вирус као да је то божанско проклетство, које је пало на нас “са слепим мишевима”. И нико никада не би смео приуштити да сугерише намерно ширење вируса. Ово је порука која иде из мејнстрима.

Између осталог, ни овде не тврдимо да је ова хипотеза апсолутно уверљива и света истина, али пренесимо информације.

На пример, зашто не говорити о документима Универзитета Џон Хопкинс, истог оног које је 2019. године спровело већ добро познату симулацију светске пандемије под називом “Евент 201”, у којој се поставља хипотеза о коронавирусној пандемији која је кренула из Јужне Америке, а затим се проширила по целом свету. Јесте чули за то?

А ту је и још један документ који јасно говори о могућности намерног ширења вируса. Документ се зове „Припрема за пандемију респираторног патогена под високим утицајем“, из рујна 2019. Датуми су посебно важни. У документу стоји: “Ако би се дошло до снажног респираторног патогена, било природним путем или као последица случајног или намерног ослобађања, то би вероватно имало значајне последице на јавно здравље, економију, друштво и политику“.

„Националне владе морају се припремити за намерну употребу респираторног патогена. Припрема за намерни догађај мора укључивати препознавање чињенице да би намерно ширење респираторног патогена високог утицаја могло значајно погоршати ванредне последице природне пандемије истим узрочником”, стоји у овом документу.

Дакле, не само да отворено предвиђају намерно пуштање на слободу патогена, већ и кажу да би последице биле још горе. И ево разлога: “Темељна разлика између ситуације намерног ослобађања и ситуације у којој се природни патоген великог утицаја шири природно би била могућност почињења вишеструких напада или “поновног пуњења” у случају намерног напада”. На пример, у Кини би се могао предузети први намерни напад како би се њихова економија дигла на виши ниво, а онда би могло бити „пребацивања“ у Италију, можда да се Рим казни због споразума којег је недавно потписан с Кином.

“Поновно пуњење” је направљено можда с вирусом сличним оном у Кини, али не нужно идентичним. Звучи познато? У овом ће тренутку неко рећи: „Али хипотеза намјерне дифузије не стоји, јер ће доћи и до Америке.“

Делује помало као кад чујете људе како кажу, говорећи о „11. септембру“, да Американци то никад не би радили сами. Истина је. Американци не, схваћени као нација, као народ у целини, то никад не би урадили сами, јер су то нормални људи, они су људи попут нас, а нормални људи не раде такве ствари. Али овде не говоримо о народу, већ говоримо о врло малој групи психопата, којој је главна брига како бацити на колена привреде пола света, јер они, можда, из тога извлаче личну корист.

А ко би икада, вероватно се питате, могао имати личну корист из такве ситуације? На пример, то би могао бити велики међународни инвестицијски фонд, који се, кладио на општи колапс свих главних берзи до марта ове године.

Наиме,Вол Стрит Журнал од 22. новембра прошле године, дакле месец дана након игара у Вухану, објављује вест под насловом: “Бриџвотер се клади на милијарду и по долара на пад берзи”. Бриџвотер је највећи инвестицијски фонд на свету који управља укупним капиталом од око 160 милијарди долара.

“Бриџвотер и сарадници уложили су преко милијарду долара да ће се светска тржишта урушити до марта”, пише Волсттир Журнал у новембру прошле године и цитира изворе који су упознати с „опкладом“. Како чудно…

Док смо закључани у куће, а нисмо осуђени на кућни притвор, док се склањамо једни од других и не знамо колико је вирус заиста опасан, док идемо по улицама избегавајући једни друге као да имамо кугу, док се трговине затварају, компаније прекидају производњу и људи су озбиљно забринути за своју будућност, постоји неко тко мирно седи и проматра индексе берзи који се урушавају и можда се припрема уновчити неколико милијарди долара зараде, захваљујући свему што се догађа.

Сада не могу тврдити да је управо ово нужно објашњење свега што се догађа. Али покушавам користити логику и доступне информације, а низ елемената доводе до разумног закључка. Ако постоје други, драги новинари, добродошли. Хајде, пишите сви. Али престаните, молим вас, говорити да су нам вирус донели слепи мишеви или „сатрап Мао Це Тунг, који је толико изгладнио Кинезе да су почели јести све што гмиже, лети, плива и хода, а ово су последице“, што је верзија Јутарњег листа.

У овом тренутку чак ни деца више не верују у то. У овом тренутку више не вређате нашу интелигенцију говорећи нам те ствари, јер директно вређате струку. Обавите домаћи задатак барем једном, ви драги новинари с дипломама и добро плаћеним местима у мејнстрим медијима. Имате ресурсе и могућности. Покушајте копати мало дубље. Покушајте направити два и два да видите да ли случајно дају четири. То кажем само зато да се овакве грозне ситуације више не понове у будућности. Стога би вам то требало бити примарно занимање. Дубоко и без страха копати по тим стварима. И реците нам све што сазнате.

Прочитајте ОВДЕ  све о Сајму и погледајте застрашујуће слике.

Извор: logicno. com/ Н. Бабић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА