Најновије

САПУН МОЖЕ И ДА СКУПЉА ВИРУСЕ! Др Белојевић опоменуо да ако га овако држите на лавабоу, одмах то промените!

Др Горан Белојевић, професор са Медицинског факултета објашњава како се правилно држи сапун, а многи од нас то не чине. И то није све, веома је битно да погледате све савете о правилном понашању у кући током короне - како третирати гардеробу, пре свега.

Сапун (Фото: pixabay. com)

Професор др Горан Белојевић са Медицинског факултета у Београду изазвао је велику пажњу јавности када је говорио о томе зашто асепсол није баш најпогоднији за чишћење површина у току пандемије корона вируса.

А да ли је потребно и после прања руку примењивати дезинфекцију алкохола? - Није неопходно одмах након прања руку примењивати алкохол, он је згодан за оне хитне ситуације, када ћете сипати мало алкохола у руке и истрљати. Уколико немате да купите гел у продавници, довољан ће бити и алкохол. У кућним условима најважније је прање руку, то је једна најмоћнија и најважнија ствар. Увек је боље да се добро исперу руке него да се маже алкохол на прљаве руке. Најбоље је комбинација прања руку и дезинфекција алкохолом, то је најсигурнија опција - закључио је.

Гостујући у РТС Ординацији он је упозорио на нешто што мало ко зна, а то је како правилно треба да се држи сапун. - Прво и основно је прање руку, чуо сам неке препоруке да је бољи овај или онај сапун, али то нема везе. Сваки сапун је добар ако се добро држи, било течни било чврсти. Препорука је да се чврст сапун држи на металној решетки како би био сув, никако не сме бити влажан и у некаквој посуди јер ту могу да се развијају вируси. Течни сапун треба да буде у контејнеру да нема контакта споља руку са сапуном. Прање руку треба да траје довољно дуго, 20 секунди, а то значи да рецимо у себи отпевате песмицу „Данас нам је диван дан“ - истакао је.

Стога ако и ваш сапун стоји у пластичној кутијици, време је да је замените.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то протресао интернет.

Извор: telegraf. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА