Најновије

СКАНДАЛ! КАЖЊАВАЊЕ СОЛИДАРНОСТИ У ДОБА КОРОНЕ: Порески инспектори затворили пицерију која је делила сендвиче сиромашнимa!

Пицерију у Земуну која је дневно делила педесетак бесплатних сендвича угрожених суграђанима, затворила је пре два дана Пореска управа због мањка од 680 динара.

Зграда Пореске управе у Београду (Фото: Јутјуб)

Инспектори су били у локалу као гости, запослени нису знали ни ко су, а тек касније су се представили, утврдили да у каси недостаје новац и одредили забрану рада од две недеље.

“Да апсурд буде већи, само дан раније на неколико телевизија био је емитован прилог о хуманости власника пицерије, а тај гест сврстан је и на листу предлога за титулу Хероја Београда.

Сада нам је још теже, чули су људи и долазе. Са акцијом не желим да прекинем, наставили смо да делимо сендвиче, али не као пицерија, већ из стана мајке која је изнад локала, па до кад будемо могли. Сами их правимо, купујемо кифле из пекаре преко пута, комшија који има млекару понудио нам је разне намазе, ето има још добрих људи у овој ситуацији. Заиста сада не могу да прекинем због оних који очекују помоћ. А јављају нам се највише самохране мајке, старији суграђани, али и они који су због ове ситуације остали без посла, плате или немају начин да дођу до новца”, рекао је власник пицерије “Пица хот” Милош Белегишанин.

Он је додао и да ће наредних дана од 13 до 16 угрожене чекати сендвичи.

Како је навео, за порезнике је био споран уговор који су два дана раније као предлог примили од дистрибутера, а предвиђао је да се њиховим куририма на наплати одмах роба коју ће доставити него да то иде преко рачуна, по уговору.

“Тај предлог уговора био је стављен са стране, нисмо га сакрили, али ни применили јер смо хтели да сачекамо да га књиговођа погледа. Мислим да није у раду то што се због неких неправилности затварају локали и пословни објекти, свуда у свету се због таквих ствари пишу казне. То би било прихватљиво може да нам се деси да погрешимо, људи смо, али због тога не би требало да нам ускраћују право на рад. Ми имамо шест запослених, нико није добио отказ, раде по четири сата јер је време за кретање људи скраћено. Поштовали смо све што је мерама било наложено, апел државе да не отпуштамо раднике, хтели смо и да будемо хумани, иако нисмо нека велика компанија, већ скроммна породична фирма”, навео је Белегишанин.

Од Пореске управе тражене су информације због чега је пицерија затворена, али одговор није добијен.

Прочитајте ОВДЕ шта је Тања Фајон поручила властима у Београду.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА