Најновије

ТИГРОВИ ЈУРИШАЈУ НА МАЈАДИН: Сиријске снаге ушле у град и неће стати док не истребе све терористе! (МАПА)

Уз снажну подршку руског ваздухопловства, Тигрове снаге Сиријске арапске армије (САА) и њихови савезници започели су јуриш на највеће преостало упориште Исламске државе у Сирији, град Мајадин.

Тигрове снаге (Илустрација: Правда)

Према наводима војних извора сиријских ратних репортера, напад је извршен из правца запада, а сиријске снаге су већ пробиле прву линију одбране и заузеле замак Рахба, силосе, хипермакет и градску пекару.
Пре напада на капије Мајадина, сиријске снаге заузеле су позиције западно и југозападно од града, заузевши притом Калат ал Рахбу, Забхари и Бокрос. Овакво кретање омогућило је сиријским снагама да нападну терористе у три колоне - две уз локалне путеве и једна дуж пруге, чиме су одбрамбене линије ИД-а додатно оптерећене.

Заузимањем Мајадина, не само што би се у окружењу САА нашли терористи у свим насељима између тог града и Деир Ез Зора, већ би сиријске снаге добиле могућност да, брзим преласком реке, изведу напад и на нафтна поља Омар, која се налазе на источној обали Еуфрата, а која се сматрају најбогатијим налазиштем "црног злата" у Сирији. Овако у овом треунтку изгледа мапа контроле града Мајадина:
Syrian Army Is Storming ISIS Stronghold Of Mayadin (Maps)

Прве снимке са фронта у Карјатаину, граду који се Исламска држава претходних дана изненада заузела дубоко унутар ослобођене сиријске територије, можете да погледате ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Раније ове године, авиони америчке "Коалиције" у једном ваздушном удару у Мајадину убили су преко стотину цивила:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА