Најновије

КОЈИ ЈЕ СЦЕНАРИО ЗА РУСИЈУ? СЗО ПОРУЧУЈЕ: Било би добро да сви послушају Путина!

Забрањен је излазак на улице у Москви и Подмосковљу особама старијим од 65 година. Одељење заштите здравља Москве одобрило је да се особе старије од 65 година као и труднице који имају лакше симптоме могу лечити у сопственим домовима. У болнице ће се смештати особе који имају теже симптоме и пате од хроничних болести.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

У Русији се затварају клубови за забаву као и сви биоскопи.

Главни лекар болнице Комунарка Денис Проценко објаснио је да су могућа два сценарија развоја ситуације са коронавирусом у Русији. Први сценарио је лош и назвали су га "Италијански", а други "Кинески" или "Корејски" у којем је вирус релативно брзо побеђен. Доктор Проценко сматра да се за сваки случај треба припремати за гори, Италијански сценарио, када ће борба са вирусом бити дуга и мукотрпна.

А руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов је изјавио да обични Американци треба да знају да је Русија спремна да им помогне у борби против корона вируса, као што је предлагала помоћ и када су били пожари у Калифорнији. Антонов је назвао садашњу пандемију опасношћу за цели свет. Због тога све земље треба да се удруже у борби против те опасности.

Компанија Фолксваген је саопштила да ће ускоро затворити фабрику у Калушкој области као и у Нижњем Новгороду јер немају довољно резервних делова. Такође је саопштено да ће и Пежо привремено прекинути производњу у Русији у Калушкој области.

Могуће одлагање параде

Због садашње ситуације са коронавирусом руководство Русије размишља треба ли организовати или не Параду победе 9. маја. Са једне стране постоји жеља да се ода поштовање жртвама у борби против фашизма, а са друге стране се води брига за здравље грађана, објаснио је Дмитриј Песков, Путинов прес секретар. Дефинитивна одлука још није донета

СЗО: Било би добро да сви послушају Путина

Било би добро када би све земље обратиле пажњу на мере у сузбијању корона вируса какве је најавио председник Русије Владимир Путин у обраћању нацији у среду, рекла је представница Светске здравствене организације (СЗО) у Русији Мелита Вујнович.

"Хтела сам да кажем јуче: да замолимо Владимира Владимировича да се обрати пред СЗО, свим земљама", рекла је она.

Према њеним речима, СЗО је годинама упозоравала да борба против глобалних епидемија није само здравствена нега већ подразумева и социјалне и економске мере које је Путин, како каже, јасно најавио.

Она је додала да је извештај одмах представила званичницима СЗО који су "били изненађени" Путиновим обраћањем.

Такође је истакла да СЗО прати праксе и стратегије које примењују земље и додала да СЗО може да извуче поуке из руског искуства.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Доналд Трамп заратио са Њујорком.

Извор: Вечерње новости/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА