Најновије

ВЛАДА ДОНОСИ УДАРНО РЕШЕЊЕ! Ова мера се продужава!

Мера самоизолације од 14 дана за грађане који долазе из иностранства бити продужена на 28.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

- Данас смо гледали бројеве, имамо конкретан доказ да мере забране кретања старијих суграђана дају резултате. У Србији имамо 25% позитивних у статосној групи преко 60 година, а у Италији је то 57,9%. У старосној групи изнад 70 година у Србији је проценат 9%. Колико код ми били критиковани за ту меру, она даје резултате и стојимо иза тога - поручила је премијерка Ана Брнабић на конференцији у 18 сати.

Горан Стевановић, директор Инфективне клинике, захвалио се Влади и предсендику на великој подршци и додао да се ова епидемија може поредтити са епидемијом Великих богиња.

- Оваква епидемија може да се пореди са епидемијом великих богиња 1972. и шпанског грипа 1918. године. Ово је борба свих нас. Целе људске врсте. Здравствени систем не би погао да пружи негу да није припремљен. Привремене болнице су веома потребне. и друге земље мобилишу спортске центре. Молим све грађане да не беже од здравствене службе и да не чекају да симптоми сами од себе прођу. Верујте ми код Ковида19 неће. Изузетно је битна рана дијагностика. Није могуће по закону да избегене хоспитализацију, а није ни паметно. Држава је урадила све што је могла - рекао је Стевановић.

Поред многих апела, председник Александар Вучић опет је поновио и замолио грађане да остану у својим домовима у јеку епидемије коронавируса.

- Ускоро ће нам стизати и по 200, и по 500 људи у болнице, имајте то на уму, већ за два, три дана. Причали смо о мерама, сагласни смо сви да ту не можемо бог зна шта да урадимо сем да молимо народ да останемо у кућама. Не тражите дозволе да бисте прекршили полицијски час! - поручио је председник Вучић.

Помоћ која стиже из Русије даје допринос борби да сачувамо животе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА