Најновије

КО СТЕ ВИ ДА ОДБИЈАТЕ ПОМОЋ У НАШЕ ИМЕ? Милачић послао отворено писмо министрима у ЦГ

Председник Праве Црне Горе, Марко Милачић послао отворено писмо министрима који су одбили помоћ у респираторима од Србије.

Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Преносимо га у целости:

Ко сте ви, господине Симовићу и Храповићу, да одлучујете да ли су Црној Гори потребни респиратори из Републике Србије?

Да у наше име одбијате понуђени братски ваздух, да у овом тренутку, на вама добро познатом терену распиривања братске мржње међу Православнима, покушавате да уберете најбезвриједније политичке поене?

Мислите ли да је грађанима Црне Горе, затвореним и без посла остављеним, сада до политике?

Да их занима шовинизам двојице неуких, двојице нестручних министара, да их занима мишљење пољопривредника и економисте о респираторима за нас.

Нису то, господине Симовићу, респиратори за биљке или за живину, па да се разумијете по свом факултетском образовању пољопривредника, да ли им је ваздух потребан или није, нити су то, господине Храповићу, респиратори за берзу, мада су јој респиратори одавно потребни.

Ко сте ви, да у име доктора медицине, говорите шта је од медицинске опреме Црној Гори потребно или није, да говорите о ономе у шта се не разумијете?

Што, господине Симовићу и Храповићу, на исти начин нисте одбили брашно које долази из Србије, храну која отуда долази?

Волите да једете, волите да имате ви и ваши, а ваздух нека дишу само они који могу.

У чије име ви одбијате донацију од пет респиратора, у тренутку када се цијели свијет бори са Корона вирусом и бори за респираторе?

Ви одбијате поклон од наших, наше некадашње земље да бисте поткупљивали ваше, ви нудите да те исте респираторе купите негдје друго, али од наших пара.

Да 50.000 наших еура дате неком другом јер мрзите Србију, јер сте подсвјесно са Србијом у наслијеђеној љубави од које сте сада обољели, у везаној љубави, због које ни ваздух од Србије не желите, али је у себи и даље волите и била би опет ваша само да вама или члановима ваше породице лично затреба њен ваздух.

Не одбијате ви, господо, ваздух за ваше, ви одбијате ваздух за нас. Ви овим чином испред здравља грађана, постављате личне хирове и мржњу.

А желите ваздух НАТО-а, респиратор Америке, кисеоник Европске уније, али вам га они неће дати.

Они не желе вас, господине Храповићу и Симовићу, они не желе нас, ни Црну Гору, они вам ништа неће поклонити.

Нису Србији потребнији респоратори од Црне Горе, напротив јер ви сте тридесет година толико арчили новац намијењен здравству, новац намијењен опремању болница, у којима нема - а то знамо добро ми који користимо услуге нашег здравственог система - често ни ханзапласта да се стави преко вате након вађења крви, па нам умјесто њега прислоне прст и кажу: "Држите", а камо ли маски, заштитних одијела и рукавица, топломјера... Наши медицински радници раде незаштићени и голоруки.

Ви не користите услуге нашег здравственог система - када вам пригусти тражите их ван Црне Горе, па и у Србији - па не знате да болнице на сјеверу, у Пљевљима али и другим градовима немају ниједан респиратор, а ви сте им јуче узели пет.

Маниром вашег надређеног Ђукановића, тридесет година користите Србију за ваше неспособности, она је параван за ваша злодјела, ви када не знате како из себе да отјерате зло ви тражите Србију, да на њој одушите, да вам неко буде крив, а највише је увијек крив онај брат који вам даје руку онда када је ни ви сами себи не бисте дали.

Због тога помоћ из Србије нећете, али из Дубаија хоћете, како већ данас најављујете, јер је Дубаи центар свих ваших послова, породичних путовања, шопинг тура за вас и ваше, центар вашег система, центар свега антицрногорског и антиправославног.

Због тога сада, када због затворених граница, маркираних бутика и ресторана немате гдје да одете и потрошите наш новац у ваше стомаке, ваше бунде и ваш накит, од наших пара хоћете да тргујете у Дубаију, да на било који начин потрошите наше, тамо гдје сте навикли, по најскупљим цијенама на које сте навикли.

Ви у Дубаију трошите наш новац, наше здравље и наш живот, а ми у Црној Гори, господине Храповићу и Симовићу, треба да умјесто на респираторе из Србије дишемо прикључени на тробице госпођице Храповић иако нису респиратори, али једнако скупо коштају.

А дисаћемо увијек исти ваздух са братском Србијом мимо вас и мимо ваших хирова корупције и криминала, јер је братска љубав непоткупљива, велика као Сунце, као наша заједничка слободарска историја и ничим је не можете заклонити.

Вама су, министри Храповићу и Симовићу, потребни респиратори за душу, а у таквом менталном стању, неће вам помоћи ни НАТО ни Дубаи.

Андрија Мандић о одбијању помоћи од Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА