Најновије

ПЉУШТЕ ОТКАЗИ, ШТА РАДИ СРПСКА ВЛАСТ: Странци масовно отпуштају, а примају субвенције од Србије (ВИДЕО)

Пандемија задаје ударце економији, широм света пљуште откази, а ни Балкан није поштеђен тога. Губитак послова била је тема најновијег уживо програма Хелм Каста које се од увођења ванредног стања одржава сваке вечери од 21 сат у ком учествују уредници Правде, Васељенске и Сведока.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Програм можете пратити сваке вечери на каналу Хелм Каст на линку ОВДЕ.

У Босни и Херцеговини већ је око 3500 људи остало на бороу рада. Новинарка Браникца Рудан из Сарајева описала је стање које влада у Босни и Херцеговини, проблеме са којима се грађани суoчавају али и гафове и несвакидашња обећања појединих тамошњих политичара. Мере које владају у БиХ су сличне онима које важе и за Србију.

Гледатељка из Смедерева открила је да је страна фирма која добија субвенције Владе Србије већ отпустила 150 радника. У програм су се укључили таксисти и људи који су радили у услужним делатностима које тренутно као да не постоје због мера које је увела Влада Србије. Сви они указују да Влада Србије још увек није предузела никакве мере да им се помогне.

Посебно је било речи на људе који нису били пријављени или су преко омладинске задруге радили на сат, а који су прве економске жртве пандемије.

У програм се укључио и држављанин Србије који је враћајући се из Немачке где је добио отказ остао заробљен у Хрватској јер је Влада Србије затворила границе. Он је објаснио да су му у Хрватској рекли да Србија не дозвољава прелазак границе и да мора да буде у карантину 14 дана пре него му дозволе да се слободно креће по тој земљи. Након што истекне карантин планира да крене ка Србији не би ли успео да уђе у земљу. Он је објаснио да му тешко пада да му је Србија затворила врата и да на планини Јелици има оца старијег од 65 година, сада му је забрањен излазак из куће, а о њему нема ко да се брине. 

Шокантан интервју Срђана Нога о томе ко стоји иза вируса и шта се може десити Вучићу читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА