Најновије

"ПРЕКРШИЛИ СТЕ УСТАВ!" Отворено писмо Вучићу заробљеног српског радника у Словачкој

Држављани Србије у иностранству остали су заробљени у страним државама и немају могућности да се врате у Србију, а много њих је остало без посла. Миливојевић Дејан из Смедеревске Паланке, који се тренутно налази у Словачкој, одлучио је да напише отворено писмо председнику Вучићу скрене му пажњу на свој проблем.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Писмо преносимо у целости:

“Господине Председниче,

Шаљем Вам ово отворено писмо јер другог начина И избора немам.

Вашом неуставном одлуком о забрани уласка српских држављана у Србију сам и ја погођен јер сам се стицајем околности задесио у Словачкој када сте решили да прекршите Устав.

Да ли сте свесни да сте мене као и све друге људе који тренутно не могу да се врате у Србију, Вашом неуставном одлуком одвојили од наших породица. Једном срамном одлуком сте погазили елементарно право сваког човека да живи у својој држави.

Ја сам самохрани отац при томе сам и ратни војни инвалид. Настрадао сам 1992. године на ратишту у Босни И Херцеговини као активан војник кога је држава послала у рат,  а сада гле ироније иста та дрзава ми забрањује улазак.

Обраћао сам се више пута и Амбасади Републике Србије у Братислави али они очито нису у могућности да помогну. Да ствар буде гора, ја нисам сам јер је Словачка  пуна српских држављана који су остали без посла и једва чекају да дођу кући.

Овим путем апелујем да схватите озбиљност наше ситуације и организујете нам повратак кући као  што то свака нормална земља ради за своје држављане. Урадите то  у што краћем року, јер ситуација постаје неиздржива.

Унапред захвалан

Миливојевић Дејан - Лајка

Смедеревска Паланка”

Ево какво је стање српских дипломата заражених короном! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА