Најновије

"ЕВРОПО, УПОМОЋ!" Шпанија и Италија очајнички моле Брисел!

Шпанија и Италија затражиле су већу европску помоћ у борби против епидемије корона вируса која се претворила у најтежу кризу на континенту од Другог светског рата, јавља АП.

Италијански премијер Ђузепе Конте (Фото: Јутјуб)

Европа мора показати да је способна да одговори. Борићу се до последње капи зноја, до последњег грама енергије, да добијем снажан европски одговор - рекао је у суботу увече италијански премијер Ђузепе Конте.

Шпанија, Италија, Француска и шест других чланица ЕУ затражиле су од Уније да поделе терет европског дуга, названог коронабондс, како би се помогло у борби против вируса. Али идеја је наишла на отпор осталих чланица, предвођених Немачком и Холандијом, наводи АП.

Број жртава у Шпанији и Италији достигао скоро 17.000

Жртве у обе земље чине више од половине светског броја умрлих од Цовид-19. И једна и друга на дневном нивоу бележе више од 800 смртних случајева.

Последњи подаци за Италију кажу да је од корона вируса преминуло више од 10.000 људи, док је број заражених премашио 92.000. У Шпанији број смтрних случајева већи од 6.600, док је заражених више од 78.000.

Иако ове бројке делују драматично, ставарно стање је можда још горе, пише "Гардијан", с обзиром даземље попут Француске и Италије не убрајају међу жртве короне преминуле у старачким домовима или кућама, већ искључиво у болницма.

Лансиране ракете на главни град Саудијске Арабије, више о томе ОВДЕ!

Извор: Блиц

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА