Најновије

Меркел: Желимо добре односе са Русијом

БЕРЛИН - Европска унија је заинтересована за добре односе с Москвом, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел, а објављено је данас на сајту немачке владе.
Меркелова и Путин (фото: RIA.ru)

Меркелова и Путин (фото: RIA.ru)

"Ми смо такође заинтересовани за добре, партнерске односе са Русијом", навела је она на питање како ЕУ треба да реагује на чињеницу да Русија доста утиче на Мађарску, Турску и Србију и како би Запад могао да ограничи руски утицај, пренео је Тас с. Меркел је у недељном видеоприлогу такође истакла да развој теснијих односа ЕУ са Украјином, Грузијом и Украјином нису уперени против Русије. "Споразуми о асоцијацији са Украјином, Грузијом и МОлдавијом нису уперени против Русије, они су усмерени ка јачању економских веза, из којих Русија не треба да буде искључена", поручила је Меркел, а преноси РИА Новости.
Прочитајте још:Џихадисти у Ираку оборили хеликоптер регуларне војскеРусија спрема нове санкције Америци!
Канцеларка је додала да ће Немачка уложити напоре да се испуне услови Минског споразума о обустави ватре на истоку Украјине. "Уложићемо нове напоре како бисмо покушали да спроведемо оно о чему се говори у споразуму из Минска", рекла је Меркелова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА