Најновије

ПОСЛЕДЊА ПРЕПРЕКА НА ПУТУ КА ЕУ?! Чопори шакала ратују против миграната у шумама око Апатина (ВИДЕО)

- Шакали који су се накотили задњих пар година нападају мигранте у шумама око Апатина - тврди један од гледалаца Хелм Каста који се укључио у уживо програм који се сваке вечери од 21 одржава на Хелм Касту. Он каже да становници који живе по ободима Апатина сваке вечери чују борбе шакала и миграната.

Илустрација (Фото: Јутјуб/Pixabay. com)

Он, али и други гледаоци који су се предходних вечери јављали, тврде да се мигранти слободно крећу током полицијског часа док су грађани Србије закључани у својим кућама.

Тема јучерашње емисије била су хапшења пензионера и других грађана због кршења мера излације,а у њој је учествовао адвокат Драгослав Љубичановић који је објаснио шта је проблем у новоуведеним онлајн суђењима и казнама које се изричу. 

- Ја нисам имао могућност да видим документ на основу кога је донета одлука о увођењу ванредног стања, а то је условно речено документ који је предлог министра одбране упућен председнику државе у ком се врши анализа опасности по здравље и безбедност грађана. Мене као правника заиста брине чињеница да је пре ванредног стања суспендован парламент“, прокоментарисао је адвокат Драгослав Љубичановић колико је заиста уставна одлука о доношењу ванредног стања у Србији и свим осталим мерама које оно носи са собом, а које уједно са собом носи и питање уставности хапшења људи који су прекршили одређене мере.

Он је такође додао да га далеко више брине увођење могућности суђења преко скајпа, које је како наглаша потпуно незаконито.

„У ванредном стању заиста долази до сужавања права грађана, поставља се питање да ли се то ограничавање права не злоупотребљава. Односно иако се користе неке мере да ли могу да се спроведу на други начин, да ли би се ти људи разишли на основу неке опомене или је неки пензионер који није могао до потрепштина, лекова, намирница морао да се лиши слободе. Оно што заиста мислим да не може, то је ово што се сада појављује у медијима а то је могућност да се суди људима преко скајпа.То заиста не може и могу лично да тврдим да је то незаконито.“

Он је још једном поновио да уколико држава није у могућности да обезбеди услове за суђење, онда не може ни да суди и пресуђује:

„Долазимо до претходног питања – ако не можемо да судимо, како онда можемо да лишавамо људе слободе?“

Један од гледалаца који се јавио из Љубовије објаснио је под којим околностима је ухапшен његов брат коме прете са три године затвора због наводног кршења изолације.

Сваке вечери од 21 можете пратити програм Хелм Каста у сарадњи са Правдом, Васељенском и Сведоком и који омогућава укључење гледалава путем Вибера. Емисије можете погледати на линку ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА