Најновије

ТУРСКИ ДЕБАКЛ У ИДЛИБУ! Русија покренула електронски рат! Ова одлука би могла да преокрене сукоб у Сирији! Асадове снаге у великој офанзиви!

Турска војска је изгубила најмање две беспилотне летелице у Сирији, пошто је руска војска активирала своје тзв. "електронске ратне системе".

САА напредује у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да руска војска користи електронски рат да би пореметила турске беспилотне летелице, које бомбардују положаје Сиријске арапске армије (САА).

“У последња три дана, Турска је изгубила најмање два дрона у сиријском ваздушном простору. Турска је покушавала овим беспилотним летелицама да нападне положаје сиријске војске”, наводе тамошњи медији.

Руска војска, која је стационирана у Сирији, употребила је свој електронски систем ратовања.

“Турске летелице су по уласку у ваздушни простор Сирије биле подвргнуте снажном електронском утицају из југозападног дела. Турска је изгубила контролу над дроновима. Један се срушио у турској провинцији Хатаи, а други у близини града Саракиба”, наводи се у извештају медија.

Потом је објашњено како је руска војска пресрела непријатељске летелице.

“Није тренутно познато како је извршена акција пресретања и ометања. Није познато да ли је само ометан ГПС сигнал на дроновима. Ова акција натерала је Турску да у последњих неколико дана смањи употребу беспилотних летелица на минимум, пошто су се уплашили великих губитака. Џихадисти су изгубили значајну подршку, што је дало крила САА да ослободи најмање седам насеља, а међу њима и Саракиб”, наводе тамошњи медији.

Прочитајте ОВДЕ како сиријски Тигрови лове и по небу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА