Најновије

ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ ПРЕТИ ЗАТВОР? Кривична пријава против Вучића и Малог због избегавања самоизолације после посете Мађарској

Топлички центар за демократију и људска права поднео је Првом тужилаштву у Београду кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог због сумње да нису поступили по здравственим прописима за време епидемије, саопштила је та невладина организација.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како се објашњава, Вучић и Мали су се 22. марта, у периоду након ступања на снагу Одлуке о проглашењу ванредног стања, вратили из посете Мађарској, након чега нису поштовали меру самоизолације у трајању од 28 дана која се односи на све грађане који долазе Србију.

Тужилаштву је, како се наводи, предложено да се њима двојици одмах одреди притвор, с обзиром да њихово појављивање у јавности представља особиту околност која указује да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Предложено је, такође, да се Вучић и Мали, након окончаног поступка, огласе кривим и осуде на максималну казну затвора у трајању од три године, будући да се ради о лицима која кроз средства јавног информисања позивају грађане да се придржавају мера самоизолације, а сами их крше.

“Само максималном предвиђеном затворском казном постићи ће се генерална превенција, и грађанима ће се јасно указати на неопходност спровођења мера самоизолације”, наводи у саопштењу Топлички центар за демократију и људска права.

Прочитајте ОВДЕ шта је Мила Алечковић поручила Александру Вучићу.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА