Најновије

Вухан постиже потпуно одлагање медицинског отпада и отпадних вода

Дневни капацитет одлагања медицинског отпада у провинцији Хубеи је побољшана на 667,4 тоне са 180 тона пре избијања ЦОВИД-19, док је потрошња Вухана на садашњих 265,6 тона са претходних 50 тона.

Радник компаније која се бавила индустријским отпадом, дезинфикује канте за одлагање медицинског отпада у Вухану, у централној кинеској провинцији Хубеи, 5. марта 2020. Фото: Xinhua

Централна кинеска провинција Хубеи реализовала је комплетно збрињавање свог претходног медицинског отпада и отпадних вода и постигла тотално третирање новог отпада у року од 24 сата, саопштило је покрајинско одељење за екологију и животну средину.

Лиу Вениан, шеф одељења, рекао је да је дневна способност збрињавања медицинског отпада побољшана на 667,4 тона са 180 тона пре избијања ЦОВИД-19, док је та у Вухану, главном граду провинције, на садашњих 265,6 тона са претходних 50 тона .

Медицинске отпадне воде произведене у одређеним болницама и концентрованим местима изолације широм провинције дезинфиковане су, а све 132 градске станице за пречишћавање отпадних вода раде нормално, рекао је Лиу.

Ли Руикин, заменик шефа овог одељења, рекао је да је количина медицинског отпада у Хубеију скочила на 458 тона са претходних 136 тона, док је у Вухану са око 45 тона на 291 тону.

Одељење је мобилизовало неактивне погоне и трансформисало напуштене пећи широм провинције како би помогло у одлагању медицинског отпада из Вухана, додао је Ли.

Истраживања извора воде за пиће показала су да "на квалитет воде не утиче", наводи Лиу.

Прочитајте ОВДЕ које је нове мере увео град Београд.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА