Најновије

ЗА ФОРМИРАЊЕ ВЛАДЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ПОСТОЈЕ САМО ДВЕ МОГУЋНОСТИ: Да ли су ближи нови избори или договор?!

Члан Председништва Демократског савеза Косова (ДСК) Авдулах Хоти поручио је да након изгласавања неповерења влади Аљбина Куртија парламентарне политичке странке могу да бирају између две опције - формирања нове парламентарне већине и нових ванредних парламентарних избора.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Хоти је на свом Фејсбук профилу написао да о томе политичке странке треба да се договоре на консултацијама које је најавио председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, који је, како каже, дужан да поштује уставну процедуру успостављања нове власти.

- Прво, ако постоји воља за формирање нове скупштинске већине, тада се предлаже и формирање нове владе од нове парламентарне већине - навео је Хоти.

Додао је да је друга могућност да се странке договоре о датуму нових парламентарних избора, који би требло да буду одржани након превазилажења кризе изазване корона вирусом.

Хоти каже да другог начина нема и да све политичке странке треба да преузму одговорност за поштовање устава И, како је навео, демократског поретка.

Написао је и да су до сада три пута позивано на сукобе и анархију, те да је први такав позив дошао од одлазећег премијера Куртија у парламенту, други из Тиране, а трећи данас из Митровице.

- Уверен сам да наше друштво има зрелост која је потребна да заустави такве позиве сада, одмах и заувек - навео је Хоти, који је смењен са функције потпредседника владе након изгласавња неповерења Куртијевом кабинету.

Како је бака Оливера постала хит у ванредном стању, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА