Најновије

БАРЕТ: Могуће је да је КОВИД-19 амерички биолошки рат против Кине, Ирана и Италије

Коронавирус се алармантно шири у Сједињеним Државама. Дакле, питање је - шта је пошло по злу?

Корона вакцина (Фото: Синхуа)

Пише: Кевин Барет, уредник Ветеранс Тудеј

САД су за ово имале пуно упозорења.

Кинези су схватили да је то проблем још у јануару. И у том тренутку су се могле предузети мере које би задржале проблем врло, врло малим. А то се није догодило.

Мислим да на то можемо гледати са неколико различитих становишта.

Прво, наравно, јесте да је америчко руководство потпуно неспособно и несмотрено. И са становишта неспособности, очито, Трамп је на губитку покушавајући да политизује ову ствар и окриви Кину без предузимања мера које би заштитиле амерички народ.

Амерички здравствени систем је смешан. Ми смо једина развијена индустријска земља која нема неки облик универзалног здравственог система. Зато нико у Сједињеним Државама, осим шаке богатих и добро ситуираних људи, није у стању да без размишљања иде на коронавирусни тест. И нема никаквих тестовних сетова.

Из неког разлога, упркос томе што је проблем био очигледан у јануару, нису направљени тестовни сетови за Сједињене Државе. И тако су Сједињене Државе последње у свету по реаговању на то.

То је један аспект проблема.

Други аспект, који је у потпуности замрачен и цензурисан из корпоративно контролисаних главних медија овде на Западу, јесте да је ова криза лекција целом свету како морамо да се позабавимо проблемом биолошког оружја.

Ово може, или не мора, бити намерни напад биолошким оружјем; може или не мора бити случајно цурење биолошког оружја.

Постоје снажни аргументи за обе могућности.

Лично мислим да је по среди намерно пуштање које је било напад на Кину од стране Сједињених Држава које су хтеле да овим хибридним ратом пете генерације и економским ратом спрече Кину да их престигне као водећу светску силу.

Слични напади на Кину од САРС-а и птичјијег грипа итд. трају већ годинама.

И кад је био коришћен САРС - он се није проширио из Кине.

Врло је вероватно да су исти људи, који су то једном већ урадили, поново напали Кину вирусом ЦОВИД-19, као део Трамповог разузданог економског хибридног рата пете генерације.  

Исто тако, озбиљност избијања епидемије у Ирану сугерише да су Американци и/или њихови партнери Израелци, који често играју водећу улогу у оваквим врстама екстремних догађаја, можда намерно напали Иран.

Сада се то шири светом вероватно зато што су људи који стоје иза овога једноставно били толико безобзирни да нису узели у обзир вероватноћу оваквог начина измицања контроли, који увек постоји код било које употребе био-оружја, или су можда закључили да би могли да користе светску економску кризу за своје циљеве. Али, ово је, наравно, још увек хипотеза и за то постоји пуно тек посредних доказа.

Без обзира да ли се о томе ради или не, знамо да је једна од највећих претњи човечанству стални развој биолошког оружја, посебно етнички спецификованог - или су намере произвођача да буду етнички спецификовано  -  али и такви вируси могу мутирати и ударити и на друге националности.

Било је разних врста истраживања о томе.

Сједињене Државе редовно користе биолошко оружје у последњих 50 година. Стотине хиљада германтних бомби са колером и кугом бацане су само на Пјонгјанг током Корејског рата, као и стотине хиљада или чак милиони на другим местима широм Кине и Кореје.

САД су такође напале властити Конгрес 2001. године. Сада знамо да су напади антракса дошли из америчке заједнице за биолошко оружје и вероватно је то био део операције под лажном заставом антракса 11. септембра како је објаснио др Грахам МекКвин у својој књизи, Обмана антраксом из 2001. године.

Дакле, имамо позиве на отрежњење. САД имају лабораторије за био-рат широм света, а те лабораторије окружују Русију. Налазе се у местима у Грузији, Јерменији и другде. 

Те лабораторије треба затворити.  

Светски споразум о забрани биолошког оружја има рупу. У њему пише да можете радити на ткз. одбрамбеном оружју, али не и офанзивном оружју. Само, како направити разлику? А онда оператори могу користити такозвано дефанзивно оружје као офанзивно оружје, а и јесу користили.  

Ово треба окончати. 

Дакле, морамо уложити напор у побољшање тог споразума о биолошком рату, створити велике инспекције, међународну контролу над тим питањем, затворити све лабораторије за истраживање биолошког ратовања и све остало у вези тога. То је једини начин на који ћемо спасити свет, и то не само од ове пандемије, већ и од још горих који ће се ускоро појавити ако сада не делујемо.

Бројни занимљиви догађаји у Сједињеним Државама и у Кини указују на то да се у вези са коронавирусом и америчком владом дешава нешто врло чудно.

Сада чујемо од саме кинеске владе, као и из кинеских друштвених мрежа, што је нормално ограничено, али људи постављају исте врсте питања која смо чули од портпарола Министарства спољних послова Генг Шуана, који је сугерисао да је војска САД донела коронавирус у Кину.

У Сједињеним Државама, Савет за националну безбедност, који је под директном контролом Беле куће, запечатио је главне хитне састанке о овој теми и класификовао их. Само људи са посебним тајним одобрењима могу да у њима учествују, што искључује већину медицинских стручњака.

Дакле, довођење у везу две чињенице - прво, да су гласине у кинеским друштвеним медијима од пре месец или више дана већ веома раширене, и друго да су добиле службену потврду да је избијање коронавируса био биолошки рат САД - изгледа да постаје званични став кинеске владе.

То је врло забрињавајуће, јер ако су заиста, америчка влада или њени савезници или неке контроверзне агенције изван контроле то учинили намерно - то је највероватнија могућност - или случајно или је нека комбинација тога - ово би могло покренути ескалацију која би лако могла довести до Трећег светског рата. 

Чињеница да су кинеске луке у Италији такође очигледно мета и да се Италија кажњава због тога што је постала део Иницијативе појас и пут, и чињеница да је Иран очигледно на мети - сугерише компоненту биолошког рата или барем ту могућност.

И чињеница да су Трампови људи класификовали своје састанке на ову тему је врло, врло забрињавајућа.

Поред тога, Американци почињу да паниче због овога. 

Амерички систем јавног здравља један је од најгорих у развијеном свету, ако не и апсолутно најгори, а  у трговинама су редови све дужи... А то одражава недостатак поверења у владу Сједињених Држава. 

Бојим се да је тај недостатак самопоуздања више него оправдан. 

Прочитајте ОВДЕ   ко овде лаже?

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА