Најновије

Русија шаље Америци помоћ за борбу против короне!

Руски авион са медицинском техником и средствима заштите требало би да полети у САД до краја дана, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Руски хуманитарни авион (Фото: Руско министарство за ванредне ситуације)

„Данас је вршена техничка координација и припреме за слање авиона који ће, како се очекује, полетети до краја дана“, рекао је Песков.

Он је додао да се о овој помоћи разговарало синоћ, током телефонског разговора председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа.

„Са руске стране, због тешке епидемиолошке ситуације у Америци, предложена је помоћ у виду медицинске технике и средстава за заштиту. Трамп је са захвалношћу прихватио ову хуманитарну помоћ“, рекао је Песков.
Потпарол Кремља је приметио да се у процесу усаглашавања детаља реализације договора два лидера „створио утисак да неке особе са америчке стране, као минимум, нису помагале да се оперативно реше техничка питања ради реализације договора.

„Важно је нагласити да је председник (Путин), предлажући америчком колеги помоћ, полазио од тога да, када амерички произвођачи медицинске опреме и материјала подигну обим производње, они, такође, у случају потребе одговоре истом мером“, нагласио је Песков.
Он је додао да на таквом принципу сарађују и Москва и Пекинг.

„Сада, када ова ситуација дотиче све, без изузетка, не постоји алтернатива заједничком деловању у духу партнерства и узајамне помоћи“, закључио је портпарол руског лидера.

Прочитајте ОВДЕ   каква је то ударна вест из Москве.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА