Најновије

Русија ће натерати Турску да напусти Сирију заувек

Израелски политички експерт Јаков Kедми прокоментарисао је погоршање ситуације у Идлибу, а такође је говорио о акцијама Турске у Сирији, које су провокативне.

Руска војска (Фото: mil.ru)

Према Kедмију, Русија такве нападе Анкаре не може оставити без одговора. Стручњак је сигуран да Москва мора преузети ситуацију у своје руке и “смирити дрско, провокативно” понашање Турске.

Kедми је рекао како Русија може натерати Турску да не само да престане гранатирати положај владиних снага у Идлибу, већ да напусти Сирију заувек.

Не ради се ни о војном решењу проблема. Москви неће требати да користи своје оружане снаге да би Анкару извели у ћошак. Kедми је уверен да би Русија требала претити Турској само опасним ударцима по позицијама терористичких група….

„Нема потребе да се бори. Он (Ердоган) се неће борити са Русијом. Али претња ратом – да. Треба му рећи: Изађите из Сирије. Ако не изађете, нападаћемо терористе. И само покушајте да подигнете бар један авион у ваздух. Само покушајте да им помогнете. А ако постоји бар један хитац из турске артиљерије, то ћемо угушити. Иначе, не можете с њима“, рекао је Kедми….

Према израелском стручњаку, турски председник Ердоган посебно погоршава ситуацију у Идлибу. Турске снаге траже ескалацију сукоба у Сирији како би Дамаск и Москву довели у безнадежну ситуацију. Циљ Анкаре је да доведе ситуацију до крвавог обрачуна, што се суочава са озбиљним последицама. Русија је у стању да спречи сличан сценарио….

Анкара претрпела велике губитке у Сирији, нова војна победа Москве! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА