Најновије

ТУРЦИ ШОКИРАЛИ РУСЕ: На бомбама написали поруку за Путина (ФОТО)

Турци су Путину послали „поруку љубави“ , написану на бомбама баченим на Идлиб. У исто време, Москва припрема снажни анти-турски фронт са заливским земљама.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

Посебно турско „љубавно писмо“ Русији открио је самозвани турски новинар Абдуллах Бозкурт. Фотографија коју је објавио на свом Твитер налогу приказује бомбу на којој на турском пише „Putin’e sevgilerle“, а што значи “Путину с љубављу”.

Према Бозкурту, поруке о освети написане су на бомбама које је Турска користила у Сирији након смрти 36 турских војника убијених у руским и сиријским ваздушним нападима.

Као што је раније најављено, Ердоган ће отпутовати у Русију у четвртак, 5. марта, како би са Владимиром Путином разговарао о примени споразума у ​​Сирији.

Према Игору Суботину, етнологу и главном уреднику листа НГ, Русија покушава да се одмакне од редовне сарадње са Турском у Сирији, уравнотежујући своју сарадњу са заливским земљама.

То је наведено у студији Ал-Монитора, која се фокусира на учесталост контаката Москве и неких арапских држава у последње време.

Разлог су нерешиве контрадикције између Русије и Турске, у сиријској провинцији Идлиб, коју контролишу борци турске опозиције и исламских терористичких елемената.

Понашање Ердогана је потпуно ирационално и тешко схватљиво, па не чуди да је синоћ турска војска у Сирији добила поздрав иранске војске у виду балистичких ракета које се буквално развалиле турски навигациони и прислушни центар.

Ући у туђу земљу, конкретно Сирију, нападати сиријску војску и бранити џихадисте у Идлибу, а при том пркосити тренутно најјачој војној сили на свету Русији, и изазивати респектабилну силу Иран може само неко ко није у нормали.

Дефинитивно нешто није у реду са понашањем Ердогана.

Турска војска се стопила с терористима у Идлибу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА