Најновије

ГРЕНЕЛ ОДБРУСИО КУРТИЈУ И ШИПТАРИМА: Таксе штете Косову!

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел одбацио је као нетачне наводе да ће САД наставити да пружају економску помоћ Приштини, уколико на снази остану таксе.

Ричард Гренел и Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Гренел је то написао на Твитеру одговарајући на писање директора Газете експреса Берата Бузхале, који је на тој друштвеној мрежи пренео наводе сарадника премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

"Сарадници премијера Куртија су саопштили: ''Ричард Гренел је потврдио у телефонском разговору да САД неће престати да пружају економску помоћ било којој области у нашој земљи''. Курти је такође рекао да су се ''обе стране сагласиле да наставе сарадњу''. Ово је супротно ономе што други кажу да је амбасадор Гренел рекао. Много конфузије на локалном нивоу?", упитао је директор Газете експреса.

Гренелов одговор на то је био да то није тачно, те да је Куртију јасно стављено до знања да ће његова одлука да задржи на снази таксе, макар делимично, нашкодити економији Косова, а да САД неће непотребно трошити своју помоћ ако косовско руководство настави да шкоди свом народу на тај начин.

Србија ће имати излазак на море, то је компромис који им се нуди! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА