Најновије

КОСОВСКИ МЕДИЈИ: Неће бити сусрета представника Београда и Приштине у марту и априлу!

До сусрета представника Београда и Приштине неће доћи овог и наредног месеца, пише Газета Експрес, подсећајући да је француски председник Емануел Макрон изразио спремност да уложи напоре за поновно успостављање дијалога Косова и Србије уколико косовски премијер Аљбин Курти укине стопостотну таксу на српске и производе из БиХ.

Приштина (Фото: Јутјуб)

У писму које је упутио косовском премијеру, Макрон је рекао да је спреман да буде домацћин самита у Паризу о дијалогу између Косова и Србије заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел и високим представником ЕУ Ђузепом Борељом.

“Први корак би требало да буде поновни почетак дијалога, за који сам спреман да будем посредник, организовањем самита у Паризу, са лидерима Косова и Србије, у сарадњи с канцеларком Меркел и високом представником ЕУ, Борељом.

Наставак дијалога подразумева акције обе стране, обуставу сто одсто таксе од стране Косова и обуставу кампање против признавања Косова од стране Србије, написао је Макрон у писму које је Куртију уручила Мари Кристин Бутел, амбасадорка Француске на Косову, преноси косово Онлајн.

Према изворима листа из Јелисејске палате, још ништа није планирано и не постоји потенцијални датум када би такав састанак могао да буде одржан.

“Планови за самит у Паризу о дијалогу између Косова и Србије још нису започели. Тренутно немамо планова за такав самит наредних месеци.

Не постоји тачан датум за такав самит, за сада неће бити тога, дакле ни у марту или априлу”, рекли су извори из Јелисејске палате приштинском листу. Дијалог у Бриселу у застоју је од новембра 2018. године.

Освануо графит у Москви који ће вас одушевити! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА