Најновије

ЛИНТА РАСКРИНКАО ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ: Милановић не одустаје од антисрпске политике!

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да хрватски председник Зоран Милановић још једном потврђује да не одустаје од вођења антисрпске политике и даје себи за право да дели лекције Србији и њеном руководству.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

"Милановић је у интервјуу за РТЛ још једном потврдио да неће одустати од вођења антисрпске политике. Он је себи дао за право да Србији дели лекције, односно да државно руководство мора одлучити када и где желе да иду", навео је Линта у саопштењу.

Линта сматра да Милановић треба знати да Србија води принципијелну и одговорну политику водећи рачуна о државним и националним интересима и сигурно неће слушати њега који о Србији и српском народу мисли најгоре.

"Биће веома брзо јасно да ли ће Милановић и у свом председничком мандату водити деструктивну политику настојећи да напакости Србији када год буде у могућности или ће почети да се понаша на озбиљан и одговоран начин", оценио је Линта.

Према његовим речима, за почетак би било довољно да Милановић престане да даје увредљиве изјаве против Србије и српског народа.

Линта је подсетио да је Милановић још 2016. године као хрватски премијер, током разговора са хрватским ратним ветеранима, Србију и српски народ назвао "шаком јада" и изнео безочну лаж да Срби желе да владају Балканом.

"Такође, Милановић се у интервјуу за РТЛ лицемерно хвали да је за њега тобоже гласало јако пуно припадника српске заједнице у Хрватској и то истиче као доказ његове тобоже исправне политике", додао је Линта.

У саопштењу се додаје да, с друге стране, Влада Зорана Милановића од 2012. до 2016. године није ништа учинила на економској обнови крајишког подручја и решавању имовинских и бројних других проблема српских повратника и протераних Срба.

"Милановић није ништа учинио ни на кажњавању наредбодаваца и починилаца масовних злочина над српским цивилима и ратним заробљеницима и једнаком поштовању и признању српских и хрватских жртава", додао је Линта.

Освануо графит у Москви који ће вас одушевити! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА