Најновије

СРБИЈА ОПКОЉЕНА ВИРУСОМ ИЗ КИНЕ! "Корона ће сигурно стићи у Србију, али без панике!"

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да ће вирус корона сигурно стићи у Србију, али да нема места паници, јер у 80 одсто случајева болест има врло благе симптоме.

Борба против коронавируса (Фото: Јутјуб)

Наша земља практично је опкољена, јер само четири земље на Балкану су без потврде о оболелима, а епидемиолози сматрају да је готово сигурно да ће вирус "покуцати и на наша врата".

Тиодоровић каже да чиењица да се вирус појавио у Бањалуци увећава могућност да се то догоди и код нас, јер смо, каже, отворена држава која хоће да сарађује с Европом и светом.

- Да не причамо колико смо везани са Републиком Српском и околним земљама у региону и сасвим је очекивано да се вирус појави и код нас - казао је Тиодоровић.

Он напомиње да огромно искуство из Кине и Италије показује да су у 80 одсто случајева симптоми болести благи, али упозорава да то може и да компликује ситуацију, јер већина оболелих с благим симптомима може да пренесе вирус и не знајући да га имају.

Такви људи се слободно крећу, додаје, и могу тако да заразе неке од хроничних болесника, оне са смањеним имунитетом, због чега упозорава:

- Зато и кажемо да се сваког тренутка може појавити, из часа у час се мења ситуација.

Ако буде најезде миграната, затварамо границу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА