Најновије

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ПОДГОРИЦИ ОДБРУСИО МИЛОГОРЦИМА: "Србија се није мешала, нити ће се мешати у унутрашње послове Црне Горе!"

Србија се не меша, нити ће се мешати у унутрашње ствари Црне Горе, коју сматра најближом државом и са којом жели најбоље могуће односе, рекао је амбасадор Србије у Подгорици Владимир Божовић.

Литије у Црној Гори (Фото: Правда)

Божовић је на састанку са председником Скупштине Црне Горе Иваном Брајовићем, говорећи о Закону о слободи вероисповести, истакао да верује да ће се дијалогом доћи до резултата и излаза из актуелне ситуације и оценио да постоји простор да се разлике превазиђу.

"Србија се не меша, нити ће се мијешати у унутрашње ствари Црне Горе, коју сматра најближом државом са којом жели најбоље могуће односе, засноване на међусобном поштовању", истакао је Божовић.

Брајовић: Било је доста неодмерених изјава

Према његовим речима, Црна Гора је суверена, самостална и држава која уређује и води своју спољну и унутрашњу политику, и то Србија уважава и поштује, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

Божовић је истакао да ће се током свог мандата посветити унапређењу политичких, економских, привредних и културних односа две државе.

Брајовић је рекао да је, након усвајања Закона о слободи вероисповести, било доста неодмерених изјава, али да Србија и Црна Гора у даљем процесу европске интеграције, сарадњом и међусобним поштовањем, треба да превазиђу сва неразумевања.

Он је нагласио да је Црна Гора посвећена развоју добросуседских односа са свим државама региона са којима гради сарадњу утемељену на интересима грађана, економској и географској упућености једних на друге.

Говорећи о политици проширења ЕУ, Брајовић је навео да у спољно-политичком контексту приступање ЕУ представља приоритет Црне Горе и да ће наставити да пружа Србији пуну подршку на том путу.

Брајовић је рекао да је задовољан одличном парламентарном сарадњом која доприноси даљем грађењу односа две државе, наводи се у саопштењу.

Полиција забранила литију на Цетињу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА