Најновије

БРНАБИЋ У НОВОМ САДУ: Србија припада Европи!

Премијерка Ана Брнабић поручила је вечерас да Србија припада Европи и да је Европска унија за њу највећи мировни пројекат.

Aна Брнабић (Фото: srbija.gov.rs)

"Србија на сваки начин припада Европи. Нас са Европом или Европском унијом не спајају преговарачка поглавља и администрација, већ нас спаја историја, култура и традиција, географија, привреда и људи", рекла је Брнабићева на обележавању 15. годишњице огранка у Новом Саду Европског покрета у Србији.

Према њеним речима, ЕУ је највећи мировни пројекат у историји човечанства и далеко најуспешнији такав пројекат човечанства.

"Захваљујући уједињеној Европи, на старом контиентну влада до сада најдужи мир. То је пројекат који је после два крвава светска рата спојио тада традиционлане непријатеље и од њих направио најближе пријатеље, партнере и савезнике", рекла је Ана Брнабић.

Тим пројектом је створена Унија која је јача од сваког њеног појединачног дела, рекла је премијерка и додала да ће управо због тога што је уједињена, Европа пронаћи начин да се избори са актуелним изазовима.

"Ако ме питате зашто је ЕУ важна за Србију и Западни Балкан, а потом зашто је Србија или Западни Балкан важан за ЕУ, ја ћу рећи да је то свакако мир и оно што долази с тим миром, просперитет и другачија будућност", нагласила је Брнабићева.

Будућност у којој на место традиционалних непријатељства градимо савезништо и партнерство за неко веће добро и тиме доприносимо стабилности и снази те исте ЕУ и зато је Србија важна и зато је нама ЕУ важна, али зато нам је једнако важан и регион, објаснила је она.

Како је истакла, пут Србије ка ЕУ је комплексан и захтева консензус највећег дела друштва.

Брнабићева је у име владе честитала огранку Европског покрета у Новом Саду 15 година постојања и захвалила им на свему што раде како би се Србија приближила Европској унији.

"На крају вам преносим поздраве председника Александра Вучића који је желео да буде овде вечерас али је спречен због других многобројних обавеза. Поред поздрава вам преносим и његове честитке и жеље за још успешнијим радом и још успешнијом будућношћу и Европског покрета, и саме Србије и целог Западног Балкана", поручила је премиијерка.

Свечаности су присуствовали и председница Скупштине Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и други представници политичког и јавног живота, као и цивилног друштва.

Опасно је обећавати Србији излазак на море! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА