Најновије

ЂИЛАС: Вучићу, доста је било! Не можемо да те гледамо и нећемо да будемо део те твоје луднице

Представници српске опозиције, који су се синоћ окупили на скупу у Пожеги, а који је организовао Савез за Србију, у оквиру кампање за бојкот избора, поручили су да је бојкот прилика да се грађани супротставе режиму Александра Вучића и да од 27. априла искажу солидарност у борби за демократске изборе и изградњу Србије као нормалне државе.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

Поручивши Жељку Митровићу да ће „Србија бити нормална када се Пинку одузме фреквенција“, за шта га је власник те телевизије тужио, како је рекао, након што је исту реченицу изговорио на протесту у Пожеги пре годину и по, Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, навео је да „Србија може да буде нормална и богата земља, у којој ће лекари имати плате 1.000, а наставници најмање 700 евра и у којој ће грађани пристојно живети од својих зарада“.

„Бојкот је то када ћете 26.априла рећи: „ Александре Вучићу, доста је било! Не можемо да те гледамо и нећемо да будемо део те твоје луднице“. Хоћемо да будемо слободни и да наставимо да се боримо, а од 27. априла обећавам да ћемо народу Србије донети слободу“, казао је Ђилас.

Окупљенима, који су дошли из градова западне Србије и који су повремено узвикивали „Вучићу лопове“, обратио се и Владимир Радосављевић из синдиката Слога, рекавши да је „стање катастрофално у свим областима“, да су „радници, посебно у јавном сектору, под притсицима и уценама да га гласају за Вучића“, и поручио да „не треба учествовати у изборној Вучићевој шаради“.

Наводећи да је „цела Србија под Вучићевом репресијом“, Јован Јовановић из Грађанске платформе, оценио је да „26. априла нема избора, јер су непоштени и да грађани немају за кога да гласају“, те да би „глас било ком учеснику избора био глас за Вучића“.

„Бојкотујемо изборе, како бисмо се изборили за слободне и демократеке изборе“, казао је Јовановић.

Наводећи да су се „Пожежани први побунили 1992. године против Слободана Милошевића, али и 2018. године против Александра Вучића и бахате локалне власти“, Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет“, казао је  да „нема сарадње са диктатором Александром Вучићем“ и да „опозиција бојкотује изборе, јер су лажни и не могу да доведу до стварања било какве владе“.

„Нећемо признати такву власт и против ње ћемо се борити и изборићемо се за поштене изборе“, рекао је Веселиновић и казао да ће бити заштићене све жртве Вучићевог режима.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, истакавши да су „избори Вучићева представа којом по ко зна који пут покушава да нас слаже“, казао је да „нећемо пристати на то да нас поново направи будалама“.

„Бојкот је начин да се супроставимо лудилу. Покажимо да смо спремни на жртву у борби против пошасти, која је гора од епидемије корона вируса. Бојкот је пламен слободе који се шири Србијом, а када дођу слободни избори видећемо ком обојци, а ком опанци“, поручио је Алексић.

Оценивши да „у неслободној земљи избори не могу бити слободни“, те да „Вучић покушава Србију да прикаже као нормалну земљу“, Јанко Баљак, професор и редитељ, казао је да „Вучић покушава од остатака опозоције да направи себи лојалну опозицију и да створи привид демократске Србије“, и навео да „на то не смемо да пристанемо.

„Слоган „За нашу децу“ не односи се на децу целе Србије, већ на њихову децу, зато је он покварен и лицемеран“, казао је Баљак и замолио грађане да „26. априла не излазе на изборе диктартора“, а бојкот је, како је рекао, „корак у настојању да од Србије направимо пристојну државу“.

Зоран Лутовац, председник ДС, позвао је грађане на солидарнуст у борби против корупције и лажи режима, да не забораве и да заштите Александра Обрадовића и остале жртве Вучићевог режима, а потом додао да је бојкот „прилика да се раздвоји жито од кукоља – на оне који су спремни да се боре за слободу и оне који учествују у Вучићевом изборном циркусу“.

„Само они у власти и они који су јој блиски могу нормално да живе. То није нормално и томе треба да се супротставимо и да се изборимо за слободне изборе.  Тражимо да будемо слободни, а не да нас продају као јефтину радну снагу“, поручио је Лутовац.

Председник Двери Бошко Обрадовић је казао да је „Србија видела у Лучанима како СНС организује изборе“, а потом истакао да се „опозиција ујединила против лопова,издајника и кримилаца, који распродају Србију, како би на власти остали они, њихова браћа, кумови и мафијаска дружина“.

„Ако дозволимо да нас газе, онда и треба да нам то раде, јер смо дозволили да нас газе Вучић и Дачић, уместо да ми згазимо њих. Ако устане кука и мотика, а мораће јер се зулум се не може трпети, на пролећеће доћи крај овом режиму. Морамо дасе побунио и устанемо против Вучича“, рекао је Обрадовић.

Хеликоптер Ми-35 – велико појачање за Војску Србије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА