Најновије

ТРЕБА ДОБРО ИСКОРИСТИТИ ОВО ЗАТИШЈЕ ПРЕД БУРУ! Док Ердоган тражи "Патриот" од Трампа, ево чиме Путин наоружава браниоце Сирије! (ФОТО)

Руска морнарица фотографисана је у петак током проласка кроз Босфорски мореуз док су се кретали према сиријској обали. Према поморском посматрачу Јоруку Ишику, теретни брод који је пловио под руском заставом "Спарта IV", који је у служби руског Министарства одбране у власништву "Оборонлогистике", виђен је како пролази кроз Босфорски мореуз на путу ка Средоземном мору.

Лука Тартус (Фото: РИА)

Теретни брод се, како се извештава, креће ка луци Тартус, која је једна од главних бродских лука у западној Сирији.

Овај потез руског Министарства одбране долази само дан након што су преко своје морнарице послали више опреме за Сирију. Поред тога, ова испорука Сирији долази истовремено када је на снази примирје у сиријској провинцији Идлиб.

Да подсетимо, прекид ватре је ступио на снагу у поноћ у ноћи између 5. и 6. марта. Новим споразумом је предвиђен прекид ватре, успостава заједничких руско-турских војних патрола дуж аутопута М-4 који повезује Латакију и Алепo.

Турски председник је данас одмах по доласку из Москве искористио прилику за затражи од Вашингтона испоруку ракетног система "Патриот", међутим одговор још увек није добио.

По свему судећи, обе стране користе прекид ватре као паузу да се добро опскрбе оружјем и муницијом пред наставак борби.

Турска и даље шаље војску у Идлиб, а Русија ратне бродове са крстарећим ракетама и огромне теретњаке који превозе муницију и оружје сиријским снагама.

Које наоружање ће Србија купити од Израела, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА