Најновије

УНИШТЕНО ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ХЕМИЈСКОГ ОРУЖЈА У СИРИЈИ! Да ли је ово само пропаганда Израела? (ВИДЕО)

Недавни талас израелских ваздушних напада на Сирију циљао је "постројење за производњу хемијског оружја" у централној провинцији Хомс, јавио је И-Нет 6. марта.

Израелски авион (Фото: iaf.org.il)

Ваздушни напади, који су се догодили рано 5. марта, нису били ограничени само на Хомс. На мети је било и неколико положаја у јужној сиријској провинцији ал-Кунеитра. Сиријска арапска војска (САА) тврдила је да је ваздушни напад прекинут.

„Само неколицина из Асадовог режима зна шта је јуче нападнуто у Сирији, а шта изгубљено, тако да сиријски медији нису извештавали о детаљима“, написала је новинарка И-Нет-а, Јоси Јехошуа, на Твитеру. Ову информацију је наводно пружио израелски званичник одбране.

У међувремену, Алон Бен-Давид, репортер израелског Канала 13, тврдио је да се циљани објекат налазио између приватних домова и цивилних постројења. Израелски извори нису пружили никакве детаље о локацији наводног хемијског оружја због чега је тврдње немогуће проверити.

Сирија је службено уништила сав свој хемијски арсенал према споразуму који је Русија склопила 2013. Упркос томе, западне земље, Турска и Израел још увек оптужују земљу за производњу, складиштење, па чак и коришћење хемијског оружја.

Далеко од ових израелских тврдњи, посматрачи су открили да су недавни израелски напади на Хомс били усмерени на неколико зграда унутар ваздухопловне базе Ал-Даба. Познато је да је либански Хезболах врло активан у авио-бази.

 

Ваздушна лука Ал-Даба можда је била једина мета израелских ваздушних напада на Хомс. Израел редовно напада положаје Хезболаха и Ирана у Сирији. Тврдње о уништавању хемијског постројења може бити само пропаганда.

Како је руски снајпериста ликвидирао припадника украјинских снага, погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА