Најновије

"Војна сарадња Белорусије и Србије је на високом нивоу, а то није случајно!"

Амбасадор Валериј Бриљов је претходно, 23. фебруара, на сам дан националног празника са амбасадорима Русије и Казахстана, и представницима Азербејџана и Србије положио венце на Спомен-обележју ослободиоцима Београда и Споменик црвеноармејцу.

Војска Белорусије и Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Свечаности у "Вили Јелена" присуствовали министар одбране Србије Александар Вулин, начелник генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, народни посланик и почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић, потпредседник ПСС - БК Симон Карић, глумац Власта Велисављевић, официри Војске Србије и представници војних мисија при амбасадама у Србији.

"Срби воле Белорусију и Срби никад неће заборавити да су у најтежим тренуцима, најмрачнијим часовима наше историје 1999. године Белоруси били са нама. Можда једини дан када нису падале бомбе био је када је председник Александар Лукашенко дошао у Београд. Ниједан председник неке државе није тада дошао међу Србе. Ми то нећемо заборавити. Ни Белорусија не заборавља да Србија увек гласа за Белорусију у свим светским институцијама, да се никада не сврстава против ње, да је наш однос заиста братски и прави савезнички", рекао је министар Вулин за БК телевизију.

Он је додао да је Србија војно неутрална земља и истајао да је војна сарадња између Белорусије и Србије на веома високом нивоу.

"Даћу вам мали пример колико Белоруси добро мисле о Србима. Највећи број заједничких војних активности Белорусија има логично са Русијом, а одмах затим са Србијом. Не са било којом другом земљом из окружења свог, не са Кином са којом има изузетну економску и војну сарадњу, већ баш са Србијом. Те ствари никада нису случајне и ја сам због тога веома поносан и веома захвалан", подвукао је министар.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, почасни конзул Белорусије, рекао је да му присуство на обележавању Дана бранилаца Отаџбине представља посебну част.

"Ово је велики дан, празник армије Белорусије и њеног врховног команданта Александра Лукашенка. Сећам се како је то некада скромно било, пре 26 година када су успостављени дипломатски односи. А онда је дошло до злочиначког бомбардовања наше земље и Белорусија је показала да је братска земља, да је силна земља. Долазак председника Лукашенка у време најжешћих напада је дало подстрек, снагу и подигло морал војницима и грађанима Србије. Данас је наша војно-техничка сарадња на таквом нивоу да могу да позавиде многе државе", рекао је Карић.

Окрените главу за 180 степени и видећете ко се меша у унутрашње ствари ваше земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА