Најновије

ЖЕЉКО ЧУРОВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Да није било митрополита Амфилохија још би Црногорци чували говеда у црквама! (ВИДЕО)

У новој емисији “Онамо намо” заједничком пројекту ХелмКаст продукције и Правде гост нам је био Жељко Чуровић, председник удружења Црногораца у Србији.

Ераковић и Чуровић (Фото: Јутјуб)

Жељко је уз свој посао врхунски гуслар и хуманиста. У врло занимљивом разговору говори нам да је у Црној Гори био први предсједник на локалном нивоу Српске народне странке и да је већ тад у вријеме раскола покојног Момира Булатовића и Мила Ђукановића видио шта и како ће бити у Црној Гори.

Наиме Жељко репресију Црногорског режима осјећа у Бијелом Пољу када је био тас на ваги између два табора и буквално му након низа перипетија, забрањен улазак у парламент.

Врло увјерљиво описује покушај да помогне просрпској опцији, сакривање по канцеларијама, али и залудан рад кад му Милова полиција забрањује улазак на сједницу.

По њему Мило све гледа кроз новац, па је и одборнике ставио на тендер, само је цијена различита. Говори и о томе како званични Београд напада Митрополита Амфилохија, предсједник Вучић и његови послушници, искључиво због страха од предаје Косова и Метохије.

Тврди да није постављен за Митрополита Црне Горе и Брда не би било ни Владике Јоаникија и неби се десио процват цркве у Црној Гори. По њему доживјела би судбину Македонске цркве која је 1956. године проглашена из централног комитета црквом и да је исти такав план био сад са Српском православном црквом у Црној Гори да Митрополит, Владика Јоаникије и вјерни народ није осјетио толику неправду.

Одушевљен је бројем људи у литијама, начином како се воде и бунтом Срба у Црној Гори.

По Жељку угрожена је и Рашка област а и Војводина. Апострофира да је то све “скувано у кухињама запада”, а Мило и режим само извршиоци. Крајни циљ у Црној Гори је промјена идентитета српског народа и унијаћење.

Моли све оне који се нијесу писали као Срби да то овога пута ураде и помогну да број буде исти као на прошлом попису и српски језик остане доминантан.

На крају говори да из ове приче око цркве нема назад и да се ствари морају довести до краја, до побједе.

Говори и о хуманом раду удружења које води, помоћ Црној Гори, Републици Српској и Косову и Метохији. Завршава са тим да ће без обзира на жмурење званичног Београда Срби побиједити јер ово више не води један човјек, већ Божија рука.

Прочитајте ОВДЕ шта је амбасадор Србије у Подгорици поручио Милогорцима.

Извор: ХелмКаст/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА