Најновије

ЧВРСТИ МОСТОВИ МУЗИКЕ: Доајени опере Дијана и Борис Мартиновић са гостима, очарали београдску публику!

Сопран са интернационалном каријером Дијана Мартиновић и њен супруг, славни америчко-хрватски бас баритон Борис Мартиновић, уз клавирску пратњу Београђанина Косте Јевтића и ућешче неколико младих оперских певача, одржали су у петак, у Скупштини града Београда, први у низу од пет бесплатних концерата у Србији, у склопу пројекта „ Интернационални мостови музике  – Музика спаја и када све друго раздваја”.

Дијана и Борис Мартиновић (Фото: организатор)

Одушевљена публика је са одушевљењем испратила вансеријске интерпретације доајена оперске сцене и њихових гостију.

Једночасовни рецитал се састојао од 14 шаренолико одабраних композиција, где су, уз дела славних светских класичара, укомпоноване соло песме српских и хрватских композитора. Јединствен музички угођај започео је композицијама “Нина” (Ђовани Батиста Перголеси) и “На ноћишту” (Јаков Готовац) у извођењу Бориса Мартиновића, који је одмах измамио снажне овације публике. Његова супруга Дијана, истакнута уметница која је наступала у угледним европском оперским кућама и добила велики број награда широм континента, представила се, за почетак, изводећи “Љувен санак” Јосипа Хацеа. Пред крај се вратила чувеном хрватском композитору певајући “Серенаду”, а претходно се осврнула и на опус Доре Пејачевић (“У лову је мјесец на сунце”).

Посебну ноту овом догађају донели су гости. Млади извођачи Маја Томашевић и Стефан Симоновић су, у неколико дуетских композиција, попут “Све док је твоја благог ока” Исидора Бајића и “Весела удовица” Франца Лехара, поред изузетних вокалних способности, шармантно и емотивно представили игру завођења на сцени, показавши да им ни плес није стран. Представила се и фантастична Наташа Тасић Кнежевић, солисткиња Опере Српског народног позоришта у Новом Саду коју је и публика наклоњена поп музици недавно упознала захваљујући наступима са Бајагом и Инструкторима.

Борис Мартиновић се на позорницу вратио уз дела Чајковског и Малашкина, а у завршници концерта посебно снажан аплауз је добио излазећи на сцену заједно са супругом Дијаном. У дуету су извели “Си ту м’аиме” из опере “Кармен”.  Усхићена публика је хтела још, па је Борис запевао и на бис. У концерту је, између осталих, уживао и државни секретар за информисање, иначе дугогодишњи музички новинар Александар Гајовић. У публици су били и почасни конзул Републике Црне Горе, представници ОЕБС-а, конзул Амбасаде САД-а, чувена новинарка Гордана Суша… Почасни конзул Републике Хрватске, госпођа Даворка Чичак отворила је догађај кратким говором, а на крају је и затворила концерт.

Други београдски наступ Дијане и Бориса Мартиновића са гостима заказан је за 30. март у Италијанском институту за културу. 

Прочитајте ОВДЕ    зашто је одложена премијера новог филма о Бонду.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА