Најновије

ТРАМПОВИ МАРИНЦИ ПОДВИЛИ РЕП И ВРАТИЛИ СЕ ПОКУЊЕНИ: Сиријски цивили зауставили амерички конвој, а онда војнике засули камењем!

Становници сиријског села Ел Кузлија, које се налази у провинцији Ал-Хасака, нису пустили амерички конвој да прође, јавља радио "Шам ФМ“.

Амерички војни конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

“Становници села Ел Кузлија, које се налази западно од града Тел Тамр у провинцији Ал-Хасака, спречили су конвој америчких окупатора, који је чинило седам оклопних возила, да уђе у село. Засули су их камењем и натерали их да се повуку“, наводи се у саопштењу радија на Фејсбуку.

Oво није први пут да сиријски цивили долазе у сукоб са америчким војницима. Телевизија „РТ Арабик“ и агенције „Курдистан 24“ и САНА објавиле су у фебруару снимак на којем се види сукоб америчких војника и локалног становништва у селу у близини града Камишлија на истоку Сирије. У инциденту је погинуо 14-годишњи дечак, а један становник је рањен. Сукоб је прекинут захваљујући руским војницима.

Оружани сукоб у Сирији траје од 2011. године. Крајем 2017. била је објављена победа над Исламском државом у Сирији и Ираку. У појединим деловима земље и даље се спроводе акције чишћења од терориста. Тренутно је у првом плану политичко решавање ситуације у Сирији, као и повратак избеглица.

Прочитајте ОВДЕ ко је одговоран за кршење примирја на северу Сирије.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА