Најновије

ЕРДОГАН ПРЕКЛИЊЕ НАТО! Пошаљите нам појачање у Сирију, Турска је пред сломом!

Анкара је затражила од НАТО-а додатну помоћ како би се помогло да се осигура граница са Сиријом, објавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

"Тражили смо додатну помоћ НАТО-а, за одбрану границе са Сиријом и у вези са мигрантским изазовом", рекао је Ердоган, обраћајући се новинарима у понедељак заједно са шефом НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Наглашавајући да је Турска тражила „конкретну подршку свих наших савезника у овој борби“, Ердоган је сугерисао да је Турска била једина сила НАТО-а која се борила против „претњи“ из Сирије, током девет година и да су претрпели велике губитке.

„Ситуација у Сирији угрожава Европу. Ниједна земља у Европи нема право да равнодушно гледа на хуманитарну драму у Сирији “, рекао је Ердоган.

Са своје стране, Столтенберг је указао на "заједнички изазов" миграционих и избегличких токова дуж грчко-турске границе, и рекао да овај проблем захтева "заједничка решења".

„Стога поздрављам дијалог између Турске и Европске уније и верујем да се може наћи пут напред. НАТО ће наставити да игра своју улогу. Тренутно смо распоређени како бисмо помогли у решавању избегличке и мигрантске кризе. Савезници су такође спремни да наставе да подржавају Турску, а ми истражујемо шта бисмо још могли учинити “, казао је Столтенберг.

Колико је сиријска противваздушна одбрана оборила турских летелица, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА