Најновије

ТРАМП ОТКРИО ИСТИНУ О КОРОНА ВИРУСУ: Због ове његове изјаве је цео свет на ногама! Све је измишљотина!

Светска здравствена организација (WHO) саопштила је да је коронавирус значајно опаснија болест него што се у почетку мислило и опаснија од сезонског грипа. Ово саопштење подигло је узбуну око исправне интерпретације информација.

Трамп (Фото: flickr. com)

Стручњаци WHO-а утврдили су да број до сада потврђених случајева заразе и смрти у свету показује да је смртност од Ковида-19 око 3,4 посто, што је значајно више него што се чинило у ранијим данима епидемије. То је чак 34 пута више од стопе смртности од грипа, која се углавном креће испод 0,1 посто.

Амерички председник Доналд Трамп рекао је на "Фокс Њузу" да ситуација, заправо, није ни приближно тако лоша.

Истакао је да је његов "осећај" да је стопа смртности, заправо, тек "делић од 1 посто". Одбацио је тврдње о смртност WHO-а као "стварно лажан број".

У једном тренутку изјавио је чак како је претња Ковида-19 демократска измишљотина, вероватно зато што амерички здравствени систем углавном није најбоље припремљен за епидемије. Осим тога, у већини савезних држава послодавци не морају да покривају боловање.

Објаснио је како своје процене темељи на разговорима са стручњацима, који су га уверили да је стварна смртност значајно мања, јер бројни случајеви оболелих с блажим симптомима пролазе испод радара. Другим речима, број заражених могао би бити много већи па би смртност која се добија дељењем броја умрлих и броја заражених, у стварности могла бити мања.

Трамп прави нову Европу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА