Најновије

ВУЧИЋ АЛАРМИРАО НАЦИЈУ: Наша армија ће реаговати! Спреман сам да издам наредбу!

Председник Вучић је гост у емисији "На крају дана са Ђуком", коју уређује и води Владимир Ђукановић. Александар Вучић и Владимир Ђукановић се баве актуелним политичким темама из Србије и региона.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

О Косову и Метохији

Ја не видим решење у овом тренутку. Компромис у овом треенутку не желе Албанци, а у Србији људи који би бжелели било какав компромис су у таквој мањини. Да бога молимо да буде статус КВО. Па кад имате замрзнут конфликт, само је питање тренутка када ће неко да га одмрзне.Важно је да ми будемо сталожени. Знају они колика је снага Србије.

О литијама у Црној Гори

Он је на питање о литијама у Црној Гори, Вучић је рекао да су држава и црква одвојене, и да је добро кад сарађују.

О продаји Комерцијалне банке

То је било идеално време и добро је то што је урађено. Ми имамо Поштанску штедионицу, а у Комерцијалној банци нисмо били сами. Е то су били први проблеми. Почео је сукоб, а онда су почели партијски аранжмани, али нећу да причам у које је то време било.

О наоружању

- Ми нисмо имали довољно оружја које смо могли да продамо. Сада по први пут можемо озбиљно да парирамо индустријама из земаља у региону.

О мигрантима

На питање о мигрантима, Вучић је рекао да неодговорни и политички покварени људи коментаришу проблем са мигрантима. Нема разлога за панику. Наша армија ће реаговати. Спреман сам да издам наредбу.

На питање о мигрантима, Вучић је рекао да неодговорни и политички покварени људи коментаришу проблем са мигрантима.

- Нема разлика за панику и људи не треба да брину. Ја сам спреман да без имало околишања издам наредбу о затварању граница ако то буде потребно. Мене више брине коронавирус, рекао је Вучић.

- Важно је да ми покажемо јединство у тренуцима који за Србију нису лаки, рекао је Вучић.

О коронавирусу

- Да сам се сакрио у мишју рупу, рекли би да сам кукавица. А када радим по читав дан, кажу ми да сам заражен корона вирусом и да идем у самоизолацију. Број заражених ће да расте, ми то не можемо зауставити, али морамо ограничити улаз неким људима који долазе из одређених земаља у којој има највише заражених. И тај први који је заражен, није заражен у Будимпешти, већ је био у Италији пре тога, нећу да се бавим теоријама завере, али стварно не знам, нисам експерт. Много има мртвих у Италији. Сви се морају придржавати правила. Припремили смо капацитете, наши лекари су већ уморни, они дежурају по 24 часа дневно. Све је то нанело велику штету човечанству.

- СЗО каже да смо спремни. Када доведете стручне људе они их назову дворским лудама. Када радим и борим се за свој народ они кажу "е ајде бежи" - додао је он.

Завхалан сам нашем медицинском особљу. Предложићу да се лекари и особље награде одговарајућим стимулацијама, рекао је Вучић.

- Наш је посао да заштитимо људе, да ће то бити тешко биће. Број заражених ће да расте, то не можете да зауставите. Забранићемо улаз у Србију из појединих земаља. Северне Италије, Швајцарске, Ирана. Свим људима који одатле долазе, без обзира на националност, забранићемо улаз.

Вучић је указао да се економска штета узрокована корона вирусом мери трилионима долара и евра, а на питање "ко сад трља руке", одговорио је да не верује да оваква ситуација било коме одговара, и навео да и председник САД Доналд Трамп најављује нове мере како би се ублажиле последице.

Како је рекао, Србија иде у дорбом смеру, да у земљи никад није било толико демократије, да еконосмија добро стоји... те да га због свега тога брине корона вирус.

Указао је и на кризу за ценом нафте, као и на свим берзама, уз мигрантску кризу.

"То су велике ствари на које имамо минимални утицај. Имали смо среће до сада, али очекујем да број оболелих почне да расте...", приметио је Вучић.

О нападима 

- Људи по својој природи не жели да их нападају. Кажу, Вучић прича о Вукану, а питање је да ли то дете уопште постоји.

На питање Ђукановића да прокоментарише твитераше који су утицајни, председник Вучић је навео један пример.

 - Па сада ћу вам навести један пример за то. Утицајних твитераша се плаше поједини медији. Ево рецимо да вас питам зашто главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић никада није гостовао на Првој телевизији. Ево ја ћу да вам кажем, зато што се плаше да ће их прозивати на Твитеру и да ће оплести по њима. А Информер је најтиражнији и најчитанији дневни лист - рекао је председник.

Ко предвиђа пропаст лажне државе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА