Најновије

ЛОНЧАР ТВРДИ: Гарантујем да је Вучић поштовао процедуре! Ако није тако, ја ћу да одлетим као министар здравља (ВИДЕО)

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да ситуација у вези са коронавирусом зависи од нас самих и да је то директно пропорционално нашем понашању. 

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Како је додао, уколико се не будемо придржавали мера, много је већа вероватноћа да нам се све то догоди.

Истиче да је потребно да слушамо препоруке лекара и струњака и да је одсутство контаката једини начин који је признат у целом свету.

Министар је замолио медијe да се прича о основама, јер су све друго последице неодговорног понашања и непридржавања мера.

"Од првог минута се залажем за прекид контаката јер је то једини начин", навео је Лончар и додао да се у подацима виде последице понашања људи.

Истиче да није задовољан и да су животи људи важни и зато треба да се стрпимо, да немамо контакте неко време, да бисмо изашли из целе приче.

"Апелујем на одговорност која ће нас довести до победе", поручио је министар и додао да је позитивна енергија важна за све људе који су у болницама и за све оне који се боре да њима помогну.

Навео је да не би сутра требало да кривимо неког другог ако се не послушају препоруке лекара.

Колико су болнице попуњене 

Лончар је изнео и колико се пацијената лечи у најоптерећенијим болницама.

На Клиничком центру Србије заједно са пулмологијом је 121 пацијент и они су у озбиљном стању. У Клиничком центру Ниш и КЦВ је по 134 пацијента. У Крагујевцу је 68.

У болници Драгиша Мишовић је 259, у Земуну 340 а на Звездари 346.

На београдском сајму се налази 232 особе, у хали Чаир 279, на новосадском сајму 123 а на ВМЦ су 64 пацијента.

"Ми у овим болницама имамо још мало простора", рекао је Лончар и додао да се припремају нове.

Истакао је да се припрема ортопедски институт на Бањици и да је данас одлучено да ће болница у Лесковцу примати Ковид пацијенте. Те болнице ће добити сву неопходну опрему.

Лончар каже да се огроман систем прилагођава и да се врши прерасподела људи. 

Министар Лончар је захвалио председнику Александру Вучићу јер је помогао да се сачува државно здравство. Рекао је да је било много притисака и утицаја да се у здравство уведу приватници из иностранства.

Као другу ствар Лончар је навео то што без Вучићеве помоћи и веза са председницима и другима широм света, Србија не би имала ову опрему коју данас има у довољним количинама.

Лончар је рекао да Александар Вучић јесте председник, али да је и човек и да му је теко да трпи све што се дешава, да се иде толико далеко да му се помиње дете и да покушава то да се злоупотреби.  

Навео је да он, као министар, лично гарантује да су, после обољевања Вучићевог сина, поштоване све процедуре и да је Вучић лично тражио да се према њему односе као према сваком другом грађанину Србије. 

Додаје да су апсолутно сви контакти проверени и позвао је све да не учествују у кампањи и апеловао на "минимум достојанства".

Прочитајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић поручио Александру Вучићу.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА