Најновије

НОВИ РАСКОЛ МЕЂУ ШИПТАРИМА! КУРТИ ДОБИО ВЕТАР У ЛЕЂА: Иса Мустафа остаје без посланика! Да ли су опет Американци умешали прсте?

Поводом жестоког сукоба између функционера Демократског савеза Косова Вјосе Османи и Агима Вељиуа, политички аналитичар из Приштине Рамуш Тахири каже да је ДСК у очигледном расцепу и да би у наредном периоду могло да дође до одвајања одређене фракције унутар те партије.

Иса Мустафа нема контролу над својим посланицима (Фото: Јутјуб)

Према речима Тахирија, та нова група би могла да има око пет посланика у садашњем сазиву Скупштине Косова.

“И у прошлости је било таквих размирица унутар ДСК, али углавном групе које су се отцепиле нису имале великог значаја, осим групе Неџата Дација која је имала око 16 посланичких места”, подсећа Тахири и додаје да је потпредседница ДСК Вјоса Османи приклоњенија Самоопредељењу.

“Не можемо сада тачно да предвидимо колики ће бити њен утицај, јер у оквиру политичког система Косова гласови могу да се добијају појединачно, али се ипак више добија у оквиру странке унутар које делује појединац”, указује политиколог Тахири.

Он примећује и да Демократски савез Косова покушава да се консолидује па не предузима никакве мере према Вјоси Османи, док она, као председница Скупштине Косова, води самосталну политику у име ДСК.

“Али, она није у оквиру крила који у ДСК води председник те партије Иса Мустафа. Па ако будемо ишли на нове изборе вероватно ће Вјоса Османи изаћи самостално. То значи да ће Самоопредељење да јача. Они су оријентисани према младим и средњим кадровима у ДСК, кадровима који су настали на Косову након 1999. године”, каже Тахири.

Прочитајте ОВДЕ када би у Србији могло да буде укинуто ванредно стање.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА