Најновије

"КО ОТПУСТИ РАДНИКЕ, НЕЋЕ ДОБИТИ НИШТА!" Додик открива детаље састанка у Сарајеву

Република Српска је добила 38 одсто новца из средстава ММФ, иако је Бакир Изетбеговић предлагао да нам припадне само 30 одсто, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, након састанка лидера три водеће партије у БиХ и представника Влада РС и Федерације БиХ, те Савета министара БиХ са представницима ММФ Европске Уније.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– То су само почетна средства, губици су озбиљни, јер су стале многе фирме које су нам доносиле приходе. Новац ће у Републици Српској ићи у три фонда за опоравак након епидемије: у Фонд за мала и за средња предузећа, те Гарантни фонд. Тај новац ће дакле бити усмерено у фондове за опоравак привреде, тако да ће на пример мала продавница добити новац да купи робу и да има новца за следећи месец, да плати раднике. Позивам још једном послодавце да не отпуштају раднике, јер они који отпусте раднике неће добити ништа – поручио је Додик, пише Српскаинфо.

Договор у ФБиХ

Председник СДА Бакир Изетбеговић рекао је након састанка у Делегацији ЕУ у Сарајеву да је постигнут договор и да ће се кредит ММФ од 330 милиона евра делити у процентима 62 одсто Федерацији БиХ, а 38 посто Републици Српској.

Оба ентитета ће издвојити по пола посто за Брчко Дистрикт.

– Помогли смо Савет министара и ентитетским владама. Унутар ФБиХ наставићемо договор о дистрибуцији јер кантони носе велики део борбе са корона вирусом, када је у питању здравство, полиција, бирои рада односно људи који ће остати без посла итд. Те проценте ћемо договорити у наредним данима – рекао је Изетбеговић, преноси Klix.

Он је истакао да је договорено и формирање Координационог тела који ће се бавити осмишљавањем мера и убрзаним реакцијама у који ће ући председавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и два ентитетска премијера Фадил Новалић и Радован Вишковић, а уз њих и потребни министри попут министра безбедности трговине, финансија итд.

Задужиће се код ММФ-а за 330 милиона евра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА