Најновије

ЛИДЕРИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ СЕ СЛОЖИЛИ ДА ДРЖАВУ ОДВЕДУ У ПРОПАСТ?! Задужиће се код ММФ-а за 330 милиона евра!

Лидери СНСД, ХДЗ и СДА договорили су са званичницима ЕУ и Међународног монетарног фонда ММФ деблокаду 330 милиона евра намењених БиХ, сазнаје Срна.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Састанак лидера три странке Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића са европским и званичницима ММФ управо је завршен у Сарајеву, преноси Српскаинфо.

На састанку су били присутни председавајући Савета министара Зоран Тегелтија, министар финансија и трезора у Савету министара Вјекослав Беванда, те председници влада Републике Српске Радован Вишковић и Федерације БиХ Фадил Новалић.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер изјавио је да ванредна времена захтевају и одређена ванредна решења, те да је веома важно да су лидери политичких странака постигли сагласности о расподели средстава од ММФ-а у износу од 330 милиона евра намењеног БиХ за борбу против вируса корона.

- БиХ је до сада пружала отпор вирусу, а данас настављамо у том духу адекватних решења. Управо сам из тог разлога заједно са својим колегом америчким амбасадором Ериком Нелсоном данас био домаћин састанка са политичким лидерима на којем су постигнути важни договори у вези са мерама и даљег одговора на епидемију у социо-економском смислу – рекао је Сатлер новинарима након састанка са лидерима СНСД, ХДЗ и СДА.

Он је нагласио да је постигнута сагласност о формирању кооординационог тела које ће у свом саставу окупити чланове Фискалног савета и представнике других надлежних институција са фокусом на социо-економске мере.

Влада Србије дели држављанство мигрантима, заједно са бесплатним станом, послом и плаћеном школом! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА