Најновије

НИШКА ”ЈУРА” ЗНА НЕШТО ШТО МИ НЕ ЗНАМО? Поштоваћемо препоруке епидемиолога, на посао само ко жели! Али само до 24. априла!

Након што су епидемиолози Института за јавно здравље Ниш препоручили компанији Јура да прилагоди или обустави рад због коронавируса, из ове фабрике су обавестили раднике да ће поштовати све мере, а да они који не желе не морају да раде, али само до 24. априла за када је планирано да се поново крене “пуном паром”.

"Јура" (Фото: Јутјуб)

Има довољно заштитне опреме, кажу, за оне који желе да раде, а они који не желе, тврде Кореанци, и не морају.

Компанија Јура као друштвено-одговорни субјекат предузела је све мере у складу са одлуком Кризног штаба Града Ниша да се рад организује у складу са препорукама Института за јавно здравље, а то је рад са бројем радника максимално 50 по производној хали површине 5.000 квадрата. Што значи да неће радити већи број људи од онога што је прописано мерама - пише у обавештењу.

Додају да нико неће бити у обавези да ради ако то не жели, а о њима ће бити одлучено, како пише, у складу са инструкцијама Владе Србије и новцем који одређује Влада.

Они који одлуче да долазе на посао биће стимулисани “тарифом” која је саопштена претходних дана.

Молимо вас да они који желе да раде дођу на поса, а да они који не желе да раде оду својим кућама и не угрожавају себе и друге масовним окупљањем испред фабрике - поручују из Јуре.

Радници су се последњих дана окупљали испред капије фабирке у штрајку због тога што морају на посао и што, како су тврдили, немају услове за то.

Ипак, сви ће, како пише у обавештењу, морати на посао 24. априла када се планира рад пуним капацитетом.

Подсетимо, проблем је настао 6. априла када су запослени позвани да се врате на посао након кратког одмора у погон у коме у 2 смене ради њих око 800, што је супротно препорукама о сузбијању епидемије.

У том периоду су у лесковакој Јури већ биле дијагностификоване особе са вирусом корона, а сумњало се да их има и у нишкој фабрици, али без потврде за сада.

Прочитајте ОВДЕ  шта то ново каже Тиодоровић.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА