Најновије

ДЕМОКРАТЕ СПРЕМНЕ ЗА ДУЕЛ СА ТРАМПОМ: Сандерс подржао Бајдена! (ВИДЕО)

Бивши потпредседник САД Џозеф Бајден, вероватни демократски кандидат за председника на изборима у новмебру, званично је добио подршку свог доскорашњег ривала у борби за номинацију странке Бернија Сандерса.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

То је потез који би могао да допринесе уједињењу Демократске странке, пред изборе на којима ће Бајденов противник бити актуелни председник Доналд Трамп.


Сандерс, ватрени борац за прогресивне циљеве, који је прошле недеље обуставио кампању за председничку номинацију Демократске странке, прикључио се Бајдену на онлајн скупу у оквиру кампање, наглашавајући да је пандемија коронавируса разлог да се странка уједини.

Пре четири године, Сандерс је тадашњу кандидаткињу Демократске странке Хилари Клинтон подржао тек на лето, пред одржавање Демократске националне конвенције.

Бајден је пре избијања епидемије коронавируса већ стекао значајну предност против Сандерса, који је прошле недеље одлучио да прекине кампању, рекавши да не види начин да освоји номинацију.

Остало је међутим нејасно колико брзо ће Сандерс, који је екстремно популаран међу либералним младим гласачима, стати иза Бајдена, кога углавном подржавају старији умеренији бирачи.

“Твоја подршка ми значи много", рекао је Бајден Сандерсу, када су се појавили један поред другог на званичној страници Бајденове кампање.

Бивши потпредседник назвао је Сандерса “најснажнијим гласом за поштену и праведнију Америку”.

Чак и пре Сандерсове подршке, Бајденов изборни штаб кренуо је да контактира прогресивне групе које се залажу за питања као што су климатске промене и расна једнакост, у покушају да премости дуготрајне тензије између умереног и прогресивног крила странке.

Трамп је, с друге стране, преко друштвених медија, покушао да одвуче Сандерсове присталице од Бајдена, алудирајући да је Сандерса из трке избацио демократски естаблишмент.

Прочитајте ОВДЕ какав је нови скандал направио Доналд Трамп.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА