Најновије

ВРИ У ИДЛИБУ! НЕМА МИРА МЕЂУ ЏИХАДИСТИМА: Ситуација измиче контроли! Терористи се кољу међусобно, чују се пуцњи на све стране

Припадници терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам ухапсили су током дана једног од команданата Фајлака ал-Шама, који има своје огранке у сиријској провинцији Идлиб.

Припадници једне терористичке групе у Сирији (Фото: Јутјуб)

Локални медији преносе да је током дана дошло до заоштравање ситуације у Идлибу између две завађене групе џихадиста, који има подршку турске војске.

Иако је у Идлибу на снази званично примирје долази често до његовог кршења, а главни виновници су припадници од терористичких група, које још нису испуниле обавезе о повлаћењу.

Овог пута до нове ескалације сукоба дошло је у близини града Наираба у источном Идлибу. Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама ухапсили су једног од команданата Фајлака ал-Шама. Његово име, као и разлог хапшења нису наведени.

Уследила је размена ватре, а није познато да ли има рањених и мртвих.

Локални медији подсећају да су припадници Хаџата Тахрира ал-Шама раније данас блокирали ауто-пут М-4 (Алепо – Латакија) и спречили турску војску да заврши започету патролу у овом подручју. Џихадисти су и пуцали на турску војску, која је потом узвратила и разбила блокаду.

Прочитајте ОВДЕ како је руски С-400 детектован масовни ракетни напад.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА