Најновије

"ШЕТЊА СЛОНОВА" ПО КИНЕСКОЈ ГРАНИЦИ: Америка извела Стратофортрес и Тритон као провокацију!

Америчке ваздухопловне снаге стациониране на острву Гуам у ваздухопловној бази Андерсен недавно су показале своју војну моћ организовањем такозване „Шетње слонова“ на својој писти која је укључивала разне летелице од огромних стратешких бомбардера Б-52 Стратофортрес и КЦ- 135 Стратотанкер до ударних беспилотних летелица МКУ-4Ц Тритон.

Амерички пилот (Фото: airforce.mil)

“Шетња слонова” подразумева групу авиона који се крећу по узлетишту у уској формацији, обично пре него што се изврше минимални интервали полетања за масовне операције или вежбе. Међутим, ваздухопловна база Андерсен очигледно је ограничила само део вожње по писти јер се на њеној службеној Фејсбук страници није помињало извођење вежби у ваздуху. 

Два авиона америчке морнарице која се налазе на Тихом океану тренутно нису у могућности да патролирају изнад вода, обично близу кинеских граница или унутар спорног Јужног кинеског мора због локалне епидемије коронавируса.

Вашингтон је редовно слао своје разараче и носаче у регион под изговором да спроводи операције слободе пловидбе упркос бројним захтевима Пекинга да заустави „провокације“. Ове мисије су стављене на чекање.

Супротно томе, кинеска војска постепено обнавља своје могућности јер је земља очигледно успела да се успешно бори против пандемије. Један од првих извештаја о кинеским вежбама у Јужном кинеском мору појавио се 7. априла.

Бродови, подморнице и борбени авиони кинеске Народноослободилачке армије извели су војну вежбу користећи муницију, тек када је земља почела да пријављује да нема нових случајева КОВИД-19.

Шта је чувени руски видовњак предвидео о Трећем светском рату, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА