Најновије

БРНАБИЋ: "Захвалност патријарху, донета је тешка одлука за Васкрс"

Она је истакла да је поглавар СПЦ свих ових шест недеља био велика подршка и да се нада да ће сви послушати препоруке владе.

Ана Брнабић (Фото: predsednik.rs)

Премијерка Ана Брнабић захвалила је данас патријарху СПЦ Иринеју на, како је рекла, огромној подршци у борби против вируса корона, додајући да је одлука о забрани кретања током Васкрса била можда и најтежа до сада, али једина могућа, јер је, понавља, ово борба за животе људи.

Патријарх Иринеј изјавио је да је "лепо доћи на празник у цркву, али можемо се Богу молити и у свом дому", те поручио верницима да прихвате оно што кажу људи од струке и да се тих упутстава придржавају.

- Велика захвалност патријарху на његовој изјави и огромној подршци у борби против вируса корона - рекла је Брнабић.

Она је истакла да је патријарх СПЦ свих ових шест недеља био велика подршка и да се нада да ће сви послушати препоруке владе.

- Жао ми је ако неки не разумеју зашто је то важно. Кризни штаб, који водим, је јасно рекао да је ово борба за животе и не можемо да калкулишемо - навела је премијерка.

Брнабић је рекла да разуме да би било лакше и да би била популистичка мера да су надлежни рекли да за Васкрс људи могу да изађу, али да би онда све што је до сада урађено пало у воду.

- Ако задржимо овакву дисциплину стварно смо близу краја - рекла је Брнабић.

Премијерка је истакла да је то била најтежа одлука од почетка борбе, да је и председнику тешко пала, али да струка њије имала ни зрно сумње по том питању.

- На нама је да их подржимо, као и до сада. А, захвалност патријарху на разумевању и позиву да се поштују мере владе - рекла је Брнабић.

Огласио се Стефановић поводом снимка бруталног шамарања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА