Најновије

Отворени Вухан прве седмице видео преко 660.000 долазних и одлазних путника

Међу путницима, 325.000 људи је ушло у Вухан возом, авионом и аутобусом, док је 336.000 људи напустило град.

Путници силазе са воза велике брзине Г1005 из Вухана на железничкој станици Шенџен Север у месту Шенџен, јужна кинеска провинција Гуангдонг, 8. априла 2020. године. Фото: Xinhua/Liang Xu

Број долазећих и одлазних путника у Вухану који је погођен коронавирусом премашио је 660.000 откад је град 8. априла укинуо ограничења путовања у иностранству, саопштиле су у среду локалне власти.

Међу путницима је 325.000 људи ушло у Вухан возом, авионом и аутобусом, док је 336.000 људи отишло. Број путника градског јавног градског превоза достигао је 5.08 милиона, саопштено је из градског превоза.

Током протекле недеље град је наставио са радом железница, аеродрома, аутопутева и делова линија јавног превоза на редован начин, рекао је Лиу Зикинг, заменик градоначелника Вухана.

Тренутно је Вухан поново отворио 17 железничких станица и све унутрашње летове, осим летова за Пекинг. Обновљене су унутрашње покрајинске службе девет перона на дугим релацијама.

Стјуардеса која носи маску за лице и наочаре служи путнике на лету МУ2527 кинеске источне авиокомпаније на међународном аеродрому Тиансје у Вухану, централна кинеска провинција Хубеи, 8. априла 2020. године. Фото: Xinhua/Cheng Min

У међувремену, 346 аутобуских линија, седам линија метроа и 15.000 таксија наставили су с радом, кажу локалне власти.

Ваздушна лука у Вухану имала је 949 летова, а пролазност путника достигла је 41.000 путовања од када је укинута градска забрана. Аеродром се темељно дезинфикује два пута дневно, а кључна подручја су такође дезинфикована свака два сата, рекао је Џоу Сјуејун, генерални директор аеродрома Хубеи Груп.

Лиу Нанхуа, заменик шефа градског бироа за јавну безбедност, рекао је да се град видео у транзиту враћа на 80 процената нормалних нивоа од 8. априла.

Шта је Путинова авијација урадила изнад Волгограда сазнајте ОВДЕ!

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА