Најновије

КИНЕСКЕ ВЛАСТИ: Стране држављане заражене ЦОВИД-19 треба лечити пре него што плате трошкове

Кина је рекла да ће потврђени или сумњиви пацијенти ЦОВИД-19 из страних земаља морати сами да плаћају трошкове лечења уколико их не покрива кинески основни систем здравственог осигурања.

Члан особља подсећа странце да испуне картицу за долазак на међународни аеродром Ћингдао Лиутинг у месту Ћингдао, у кинеској провинцији Шандонг, 5. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Li Ziheng

Власти су у обавештењу јасно ставиле до знања да би страни држављани на кинеском копну за које је потврђено или се сумња да су заражени ЦОВИД-19 требало лечити пре него што плате трошкове.

Овај захтев има за циљ да осигура да сви пацијенти буду примљени и лечени од стране болница на време, наводи се у обавештењу које су заједнички издали Национална управа здравствене заштите, Министарства спољних послова и финансија и Националне здравствене комисије.

У обавештењу је наведено да ће потврђени или сумњиви пацијенти ЦОВИД-19 из страних земаља морати сами да плаћају трошкове лечења уколико их не покрива основни кинески систем здравственог осигурања.

За оне које покрива систем, њихови здравствени трошкови делом ће бити покривени осигурањем, а остатак ће сносити сами пацијенти.

У обавештењу је такође речено да ће страни појединци морати да плате трошкове у изолационим центрима.

Од локалних одељења се тражи да буду добро обавештени о извештају о ситуацији у вези са пацијентима ЦОВИД-19 из иностранства и да се побрину за њихово правилно лечење, наплату и надзор.

Макрон води рат са вирусом, али и за политички опстанак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА