Најновије

Кинески премијер каже да Кина чврсто подржава борбу Пољске против ЦОВИД-19

Кина чврсто подржава пољску борбу против ЦОВИД-19 и спремна је за дељење искуства и олакшавање куповине и транспорта кинеског санитетског материјала путем комерцијалних канала, изјавио је у четвртак увече кинески премијер Ли Кећианг у телефонском разговору са својим пољским колегом Матеусом Моравецким.

Кинески премијер Ли Кећианг (десно) састао се са пољским премијером Матеусом Моравецкијем на маргинама осмог састанка лидера Кине и земаља Средње и Источне Европе (ЦЕЕЦ), у Дубровнику, Хрватска, 12. априла 2019. Фото: Xinhua/Liu Weibing

Напомињући да се и Кина и Пољска тренутно суочавају са тешким тестом пандемије ЦОВИД-19, Ли је рекао да су пољска влада и људи једном пружили помоћ у кључном тренутку борбе кинеског народа против избијања болести.

Ли је изразио уверење да ће Пољска сигурно рано зауставити ширење ЦОВИД-19.

Кинеска влада придаје велики значај заштити безбедности, здравља и легитимних интереса кинеских држављана у иностранству и нада се да ће Пољска обезбедити сигурност и животне погодности кинеских држављана у Пољској, рекао је Ли.

Са своје стране, Моравецки је ценио подршку Кине пољским антикоронавирусним напорима, рекавши да је квалитет санитетског материјала који Кина пружа веома добар.

Моравецки је изразио наду да ће Кина и даље нудити погодности Пољској у областима као што су куповина санитетског материјала, царињење и превоз, те ојачати дељење антикоронавирусног искуства са Пољском.

Пољска ће предузети ефикасне мере како би обезбедила легитимна права и интересе кинеских држављана у Пољској, рекао је пољски премијер.

Макрон води рат са вирусом, али и за политички опстанак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА